Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na konci března se začne stavět první část obchvatu. D3 bude nejrozestavěnější dálnicí

Dálnice D3 bude letos nejrozestavěnější dálnicí v Česku. Na konci března bude oficiálně zahájena stavba první části obchvatu Českých Budějovic. Ještě letos se také podle Ministerstva dopravy začne pracovat na úseku obchvatu od Úsilného. Ministr dopravy Dan Ťok uvedl, že tento rok půjde do provozu osm kilometrů dálnice.

„V pátek 29. března oficiálně zahájíme stavbu obchvatu Českých Budějovic v úseku Hodějovice - Třebonín, letos ještě začneme stavět první část obchvatu od Úsilného. Dálnice D3 se tak stane nejrozestavěnější dálnicí v České republice, najednou by se mohlo stavět skoro 40 kilometrů nové dálnice, ze kterých jen letos půjde do provozu 8 kilometrů,“ říká ministr dopravy Dan Ťok.

Dvacetikilometrový obchvat Českých Budějovic je rozdělen na dva stavební úseky, konkrétně na stavbu z Úsilného do Hodějovic v délce 7,2 kilometrů a stavbu úseku z Hodějovic do Třebonína v délce 12,6 kilometrů. První zmiňovaný úsek ale ještě na začátku února Ředitelství silnic a dálnic stavět nemohlo, protože italsko-turecké sdružení firem Astaldi a IC Ictas napadlo výběrové řízení na zhotovitele u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

ČTĚTE TAKÉ: Část dálnice D3 z Hodějovic do Třebonína se může začít stavět. ŘSD předalo staveniště

Aktuálně se staví dálnice D3 z Bošilce do Ševětína, která by podle Ministerstva dopravy měl být průjezdná nejpozději letos v červenci. Dostavět se také může padesát metrů dálnice ze Ševětína na Borek, kde muselo Ředitelství silnic a dálnic čekat na rozhodnutí Krajského úřadu Jihočeského kraje ohledně vyvlastnění jednoho z pozemků.

Foto Jana Kroneislová

Štítky dálnice, D3, ministerstvo dopravy, České Budějovice, Dan Ťok, Úsilné, Ministerstvo dopravy České republiky, Česko, Hodějovice, Ředitelství silnic a dálnic, Třebonín, Dálnice D3

Na konci března se začne stavět první část obchvatu. D3 bude nejrozestavěnější dálnicí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.