Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mánesovka se pro řidiče otevře už příští týden

V Budějovcích skončí v noci na 20. září oprava jedné z hlavních dopravních tepen města - Mánesovy třídy. Proti plánům bude průjezdná zhruba o měsíc dřív. Silnice je součástí městského okruhu, po němž projede denně až 25 tisíc aut. Rekonstrukce byla společnou investicí města a Jihočeského kraje. Náklady města, jež opravilo vodovody a kanalizaci, přesáhly 50 milionů korun, kraj přispěl 12 miliony na odfrézování asfaltu či světelnou signalizaci.

Rekonstrukce byla nezbytná kvůli havarijnímu stavu vodovodů a kanalizace. Začala 5. května, očekávalo se, že potrvá do poloviny října.

„Bylo dobré počasí a práce postupovaly rychleji, než se čekalo. Nebyl žádný zásadní moment, který by stavbu zdržel,“ řekl náměstek primátora Viktor Lavička. Práce budou po zprůjezdnění silnice pokračovat na zastávkách MHD na Novohradské a Vrchlického nábřeží. Podle stavbyvedoucího Víta Sirotka z firmy Swietelsky stavební nepřišla kvůli opravám vážnější stížnost.

Dopravu ve městě od tohoto víkendu omezí oprava křižovatky na Dlouhé louce, na hlavním tahu na Rakousko. Práce jsou naplánované na tři víkendy.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky stavby, silnice, správa, České Budějovice, Mánesovka, oprava, Jihočeský kraj, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Ptám se, CO kraj udělá, aby aut zahlcujících město ubylo? Co udělá pro ty, kteří nechtějí z různých příčin - hloupého parkování, front, nebo jen pro pocit, že něco vykonali pro zlepšení životního prostředí, jezdit do měst auty? Zruší další vlaky, případně rozbije zbylé návaznosti vlak/bus? Vůči obyvatelům kolem Prahy je erár vstřícnější mnohem více, nežli zdejší nafrnění mocipáni, po Zimolovi, jakoby stále pracovali pro něho! Letiště, ani slavná, módně protěžovaná D3 tomuto vůbec, ale opravdu vůbec nepomohou! Proč to co kolem Plzně, Prahy, Brna, Ostravy, Olomouce berou za samozřejmost (integraci veřejné dopravy) nelze provést na Jihu? Proč musí být jihočeský venkovan za zaostalého, oproti jmenovaným? Přihlásí se někdo z politického vedení kraje k zodpovědnosti za doslova hloupé plánování veřejné dopravy? Nebo budou opět dělat jako že nic a vše co minulí gubernátoři prosadili je dobře?

Čtvrtek, 12. září 2019, 10:29Odpovědět

Mánesovka se pro řidiče otevře už příští týden  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.