Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo přestavěnou křižovatku v Blatné, bude bezpečnější

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo novou okružní křižovatku na silnici I/20 v Blatné na Strakonicku. Podle dopravní analýzy patřila křižovatka k nejrizikovějším v kraji, proto ji ŘSD přestavělo na okružní. Bude tak bezpečnější. Stavba, která trvala od června, stála téměř 20 milionů korun bez DPH, z toho 12 milionů zaplatil stát a 7,2 milionu město Blatná.

Kvůli dopravně bezpečnostní situaci v obcích, jimiž vede silnice I/20 v Jihočeském kraji, si ŘSD dalo zpracovat studii. Navrhla opatření, jež mají vést k tomu, aby byla doprava bezpečnější a životní prostředí méně zatížené. Jako jedno z nejrizikovějších míst vyhodnotili autoři studie křižovatku silnic I/20, II/173 a III/1731 v Blatné.

„Měla značně omezené rozhledové poměry pro řidiče i pro chodce, což bylo vzhledem k rychlostem a silnému provozu nákladních vozidel značně rizikové pro všechny účastníky silničního provozu,“ uvedl mluvčí ŘSD Jan Studecký. Jak dodal, křižovatka byla nepřehledná, znemožňovala plynulý provoz z centra města a ohrožovala i chodce. Po jednání s policií  volilo ŘSD možnost, že křižovatku přestaví na okružní. Přestavěli ji firma Strabag.

ŘSD chystá v Blatné na silnici I/20 i další změny. Na okružní by se měla změnit křižovatka silnic I/20 a III/02019 ve Vrbenské ulici, aby zpomalila auta jedoucí od Plzně a zlepšila podmínky pro přecházení pěších. Změnit chce ŘSD na silnici I/20 i nepřehlednou část v průtahu městem Blatná, v oblouku ulic Plzeňská a U Sladovny. „Máme studii, práce plánujeme v příštích letech,“ řekl Studecký.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky stavby, silnice, Blatná, Ředitelství silnic a dálnic, okres Strakonice, Jihočeský kraj, Strabag, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo přestavěnou křižovatku v Blatné, bude bezpečnější  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.