Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nejhorší díra Jihočeského kraje trápí řidiče na hlavním tahu mezi Táborem a Pískem

Nejhorší dírou Jihočeských silnic je ta na hlavním tahu mezi Táborem a Pískem. V anketě Výmoly.cz od pojišťovny Generali si ji zvolili nespokojení řidiči. Hledáčku řidičů nemohl neunikl ani stav silnice v českobudějovické ulici Na Děkanských polích, kde byla dlouhou dobu stržená krajnice a díry místy až deset centimetrů hluboké. Tuto silnici se ale podařilo opravit.

Letošním vítězem nespokojených řidičů Jihočeského kraje se stala díra na kruhovém objezdu v obci Oltyně na Táborsku na hlavním tahu mezi Táborem a Pískem. „Autem jsem najela do díry a uletěla mi poklice z předního kola. Když jsem šla pro poklici, na stejném místě jsem našla dalších 8 poklic,“ uvedla na webových stránkách jedna z řidiček.

Řidiči upozornili i na silnici v Českých Budějovicích a na silnici v obci Hrejkovice ve směru z Milevska na Kostelec nad Vltavou, která však dělala problém hlavně cyklistům a motocyklistům. Dvě poslední už ale prošly opravou.

„V průběhu ročníku 2019 upozornili motoristé na více než pětistovku nových silničních úseků, které vyžadují opravu. Přes 43 procent všech letos nahlášených úseků se už přitom renovace dočkalo. Proti loňským 38 procent jde o pozitivní navýšení,“ říká Jan Marek z pojišťovny Generali. Za devět let celého trvání projektu nahlásili motoristé na 8 100 silničních výmolů.

„Pokud motoristé nemají havarijní pojištění, vjedou do označeného výmolu a své auto poškodí, musí opravu většinou hradit ze své vlastní kapsy. Průměrně taková “srážka se silnicí´ přijde až na 40 tisíc korun. S tím, jak rostou ceny servisních prací a přibývá čidel, senzorů a elektronických pomocníků v autech, očekáváme, že výše škody poroste,“ doplnil Marek.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky silnice, Jihočeský kraj, Výmoly.cz, České Budějovice, Tábor, Písek, Generali Česká pojišťovna, oprava, Jan Marek, okres Tábor, Oltyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Pro toho, kdo se dopravuje jinak, nežli autem, tak jsou jednou velkou dírou celé Jižní Čechy. Krajská veřejná doprava je tam nejhorší z celé ČR. Autobusy a vlaky řízeny metodou velice náhodných výsřelů, především ale tak, aby je pokud možno žádný nevyužíval. Pak se jen velice nedůvtipný človíček diví, že jsou tam ve městech modré zóny a velice hloupé parkování.

Pátek, 3. ledna 2020, 12:42Odpovědět

Nejhorší díra Jihočeského kraje trápí řidiče na hlavním tahu mezi Táborem a Pískem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.