Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Do opravy mostů letos kraj investuje téměř 50 milionů korun. Práce začnou v dubnu

Téměř 50 milionů korun chce letos Jihočeský kraj investovat do opravy mostů na jihu Čech. Úplně nový most by měl vzniknout za Sudoměří, který je určený hlavně pro pěší a osobní auta. Rekonstrukce se dočká také most přes Dobrovodskou stoku v Budějcích. Všechny akce by měly začít v dubnu.

Opravy tří mostů na jihu Čech by měly začít v dubnu. Úplně nový most by měl vzniknout za Sudoměří, kde převádí řeku v obci Němčice. Je hlavně pro pěší a osobní auta, nákladní a něj nesmí. Práce za předpokládanou cenu 5,5 milionu potrvají od dubna do srpna.

Téměř 16 milionů korun bude stát oprava mostu přes Němčický potok, kde budou dělníci pracovat od dubna do září. Částku 27 milionů připravil kraj na rekonstrukci mostu přes Dobrovodskou stoku v Českých Budějovicích. Oprava potrvá pět měsíců a začne také v dubnu.

Kromě mostů se opravy dočkají také silnice druhé třídy na Českobudějovicku. Pro tyto práce má kraj připraveno téměř 42 milionů korun. Na opravy se totiž podařilo získat peníze z Evropské unie. „Jde o vybrané úseky dlouhé přes sedm kilometrů u Temelína, Chvalešovic či Číčenic. Do výběrového řízení se přihlásilo osm firem,“ uvedl radní Jiří Švec.

Opravy chystá i ŘSD

Opravu čtyř mostů plánuje letos v jižních Čechách také Ředitelství silnic a dálnic. Dva z nich jsou na silnici I/3 v Kaplici a Netřebicích na Českokrumlovsku, další na silnici I/20 v Písku a na silnici I/29 přes řeku Smutná. Odhad nákladů je přes 56 milionů korun.

Opravit chce ředitelství také desítku úseků silnic. „Připraveno je zhruba 390 milionů korun,“ řekl mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Ohodnoť článek

Foto | Zdroj ČTK

Štítky opravy, silnice, mosty, Jihočeský kraj, Ředitelství silnic a dálni, oprava, Česko, České Budějovice, Sudoměř, Dobrovodský potok, Ředitelství silnic a dálnic, Evropská unie, Jiří Švec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do opravy mostů letos kraj investuje téměř 50 milionů korun. Práce začnou v dubnu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.