Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

České Budějovice dostaly zabrat, píše Správa železnic. Provoz na jihu Čech je stále zastaven

Kvůli popadaným stromům stále nejezdí řada vlaků v Jihočeském kraji. Nejhorší situace je patrně v okolí Českých Budějovic. Z krajského města vlaky nebudou jezdit minimálně do večera. Ovšem nelze vyloučit, že se omezení s ohledem na vývoj počasí ještě posune do pozdějších hodin.

„V průběhu dne se nám už stalo, že jsme odstranili nějakou překážku na trati, ale po chvíli na jiném místě zase popadaly stromy,“ řekla za Správu železnic Radka Pistoriusová.

Z Českých Budějovic nejezdí vlaky ve směru na Plzeň, Prahu, Brno, České Velenice a Dolní Dvořiště. Většinou tomu brání stromy na kolejích. Předpoklad je, že by tyto frekventované tratě mohly obnovit provoz ještě dnes.

Podle Pistoriusové však jsou i spoje, na nichž bude výluka delší dobu. Například spoj mezi Kájovem a Černým Křížem na Českokrumlovsku začne jezdit zítra. „A obnovení na trati mezi Rybníkem a Lipnem nad Vltavou předpokládáme až ve čtvrtek,“ řekla mluvčí.

Autoři | Foto Správa železnic

Štítky ČR, počasí, železnice, vítr, Jihočeský kraj, České Budějovice, Správa železniční dopravní cesty, Česko, strom, Praha, Plzeň, Brno, České Velenice, Dolní Dvořiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Nejvíce zabrat dal vlakům jeden přestárlý, domýšlivý a dětinský docent z J. Hradce - JČ kraj měl být místem téměř bez osobních vlaků.

Středa, 19. února 2020, 18:25Odpovědět

České Budějovice dostaly zabrat, píše Správa železnic. Provoz na jihu Čech je stále zastaven  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.