Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Do autobusů ČSAD České Budějovice nebudou moct lidé bez roušek

Cestující, kteří nebudou mít roušku, šátek nebo podobnou ochranu obličeje, nebudou moct od úterý 17. března cestovat autobusy společnosti ČSAD Autobusy České Budějovice. Firma o tom informovala na svých webových stránkách. Chce tak přispět ke zpomalení šíření nákazy.

„Z důvodu preventivních opatření kvůli zpomalení šíření koronaviru se zpřísňují hygienická opatření pro cestující. Od 17. března platí zákaz vstupu do autobusu bez ochrany obličeje rouškou. Za roušku lze považovat: šátek, šálu či podobnou ochranu proti šíření nákazy vzdušnou cestou. Rouška musí být pevně přichycena k obličeji,“ napsala společnost na svém webu.

Podle ČTK o podobných opatřeních budějcký dopravní podnik neuvažuje. Musel by změnit smluvní a přepravní podmínky. „Určitě to zatím dělat nebudeme. Budeme prosit lidi, aby se pokusili v dopravních prostředcích chránit své okolí, ale v situaci, kdy nemůžeme roušky sehnat ani my jako zaměstnavatelé, chtít to po lidech (povinné roušky) mi přijde trochu trapné. Kdybychom je měli, budeme je snad lidem i rozdávat," řekl ředitel českobudějovického dopravního podniku Slavoj Dolejš.

Kvůli koronaviru dezinfikuje dopravní podnik autobusy

Dopravní podnik kvůli koronaviru dezinfikuje vozy. Najal si i úklidovou agenturu. Od pondělí bude mít brigádníky, kteří budou na konečných stanicích dezinfikovat všechna madla, poté, co do zastávek vůz přijede.

Štítky koronavirus, autobus, MHD, doprava, rouška, ČSAD, České Budějovice, dopravní společnost, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do autobusů ČSAD České Budějovice nebudou moct lidé bez roušek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.