Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Oprava železničního přejezdu v Krumlově uzavře příjezdovou cestu do průmyslové zóny

Železniční přejezd v Tovární ulici v Českém Krumlově je ve velmi špatném stavu. Správa železnic proto rozhodla, že od konce dubna bude přejezd uzavřen a začne se s jeho opravou. Uzavírka může být komplikací pro více než dva tisíce lidí, kteří využívají cestu přes přejezd do průmyslové zóny, kam vyráží za prací.

Železniční přejezd v Českém Krumlově je podle Správy železnic ve velmi špatném stavu. Kvůli hrubým směrovým závadám nelze s opravou čekat. „Jediným důvodem, proč jsme přejezd nezavřeli havarijně, je, že chápeme jeho důležitost a chtěli jsme se na uzavírce domluvit se všemi, které opravou omezíme, dál ale čekat již nemůžeme,“ vysvětluje náměstek ředitele Oblastního ředitelství Správy železnic v Plzni Jaroslav Hůrka.

Uzavírka začne v sobotu 25. dubna od 8 hodin a potrvá do 29. dubna do 6 hodin ráno. Týkat se bude všech vozidel, vozidla do 3,5 tuny budou moci využít značenou objízdnou trasu přes obec Srnín. 

Pokud se přejezd neopraví ve výlukách, dojde k zastavení železničního provozu v úseku Zlatá Koruna – Český Krumlov. Správa železnic musí postupovat podle platné legislativy. „Jako správci železniční infrastruktury musíme zajistit bezpečnost železničního provozu i za cenu lokálních omezení silničního provozu,“ dodává Jaroslav Hůrka

Páteřní cesta do průmyslové zóny

Rekonstrukce přejezdu zkomplikuje cestu do práce mnoha lidem. Tovární ulicí vede totiž prakticky jediná vhodná příjezdová cesta do krumlovské průmyslové zóny, kam za prací dojíždí přes dva tisíce lidí. 

Chápeme, že řada společností a zaměstnanců v průmyslové zóně bude uzavírkou omezena, nicméně datum uzavírky je stanoven tak, aby Správa železnic mohla pracovat o víkendu, aby byla volná mechanice a bylo možné zajistit asfalt,“ uvádí starosta Dalibor Carda.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky rekonstrukce, železniční přejezd, Správa železnice, Český Krumlov, průmyslová zóna, Správa železniční dopravní cesty, oprava, Plzeň, Srnín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava železničního přejezdu v Krumlově uzavře příjezdovou cestu do průmyslové zóny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.