Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ubylo smrtelných nehod i těžce zraněných. Z jihočeských měst jsou na tom nejlépe Prachatice, nejhůř Budějce

Prachatice, Tachov a Domažlice. To jsou okresní města, která se mohou pochlubit tím, že se na jejich území nestaly v loňském roce žádné smrtelné dopravní nehody a ani nehody s těžkými zraněními. Naopak Český Krumlov obsadil za okresní města sedmapadesátou příčku z devětapadesáti. Z krajských měst jsou na tom nejhůř Budějce.

Nejlépe si z jihočeských okresních měst vedly Prachatice, kde se za loňský rok nestala žádná smrtelná dopravní nehoda. Naopak Český Krumlov obsadil sedmapadesátou příčku z devětapadesáti. Co se týče indexu bezpečnosti krajských měst, tak na třinácté příčce skončily České Budějovice, kde se sice odehrálo vážných nehod podstatně méně, přepočet na počet obyvatel města je však umístil na poslední místo žebříčku.  

V loňském roce zemřelo na silnicích krajských měst celkem 48 osob, těžce se zranilo 365 lidí. Sedm lidských životů a 36 zraněných měly na svědomí nehody, které zavinila nepřiměřená rychlost. Na silnicích okresních měst přišlo o život 25 lidí. V 212 případech si dopravní nehody vyžádaly těžce zraněné. 

„Generali Česká pojišťovna dvakrát ročně mapuje bezpečnost silničního provozu na silnicích krajských a okresních měst a sestavuje Index bezpečnosti silnic (dříve ČP Index). Ten vychází ze statistik policie a je vztažený k počtu obyvatel jednotlivých měst. Je tedy možné považovat ho za ukazatel toho, jak bezpečné jsou silnice v daném městě,“ vysvětlila způsob měření Indexu bezpečnosti tisková mluvčí Generali České pojišťovny Ivana Buriánková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nehody, index bezpečnosti, Jihočeský kraj, doprava, Prachatice, České Budějovice, silnice, krajské město, dopravní nehoda, Český Krumlov, Tachov, Domažlice, Generali Česká pojišťovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ubylo smrtelných nehod i těžce zraněných. Z jihočeských měst jsou na tom nejlépe Prachatice, nejhůř Budějce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.