Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeský kraj chce letos opravit silnice za 283 milionů korun

Necelých dvacet kilometrů silnic druhé třídy chce letos modernizovat Jihočeský kraj na Českobudějovicku, Jindřichohradecku, Písecku, Prachaticku a Táborsku. Opravy by měly vyjít na více než 283 milionů korun. Rozhodla o tom rada kraje na svém včerejším jednání.

Opravy by se na Českobudějovicku měly týkat například silnice mezi Neznašovem a Týnem nad Vltavou a silnic v katastru Dobšic a Dívčic. Jde o zhruba 5,7 kilometru za více než 93 milionů korun. 

Na Jindřichohradecku kraj opraví silnice u Dačic nebo Českého Rudolce a Třeboně. Na Písecku rekonstrukce čeká vozovky v obcích Paseky a Bernartice. Kraj rovněž počítá s modernizací průtahu Prachaticemi a Vimperkem. Plánované investice musí podle prvního náměstka hejtmanky Josefa Knota ještě schválit krajské zastupitelstvo. 

Celkově letos kraj počítá s opravou více než 84 kilometrů silnic druhých a třetích tříd. Rekonstrukce by měly vyjít na necelých 722 milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky rekonstrukce, silnice, Jihočeský kraj, investice, okres České Budějovice, okres Písek, okres Jindřichův Hradec, okres Tábor, okres Prachatice, Josef Knot, Třeboň, Týn nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj chce letos opravit silnice za 283 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.