Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Silnice I/3 u Netřebic bude dva dny neprůjezdná, uvolnil se svah

Most u Netřebic na Českokrumlovsku bude 24. a 25. června z havarijních důvodů zavřený a silnice I/3 neprůjezdná. U mostu, kde se v květnu utrhl kus krajnice a sesunula půda, se nyní uvolnil druhý svah, tentokrát za mostem. Je nutné ho zpevnit. Objízdná trasa povede přes Český Krumlov. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) přidá v místě ještě jednu vrstvu asfaltu.

Most na silnici u Netřebic, která vede k hranicím s Rakouskem, silničáři opravují. Kvůli intenzivnímu provozu se teď uvolnil druhý svah, podle mluvčí českokrumlovské radnice Petry Nestávalové se projíždějící auta nebezpečně naklánějí. Úsek je proto nutné zpevnit.

„Svah sedl nadměrnou dopravou, zatěžováním, nedodržováním rychlosti. Ze středy na čtvrtek to na 24 hodin uzavřeme a dáme tam ještě jednu vrstvu asfaltového balení," uvedl mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Veškerý provoz bude odkloněn na objízdné trasy. „Řidiči se tak musí obrnit trpělivostí, po oba dva dny lze očekávat hustý provoz a zdržení ve směru Kaplice - Český Krumlov - České Budějovice a zpět," poznamenala mluvčí radnice.

Silnice I/3 z Českých Budějovic k hranicím s Rakouskem je v Netřebicích na Českokrumlovsku neprůjezdná. U mostu, který tam silničáři opravují, se utrhl kus krajnice a sesunula se tam půda. Stalo se to, když stavbou projížděl kamion. Objížďky...

Úsek u mostu byl od 26. května do 5. června neprůjezdný. Rýdl koncem května řekl, že se tam utrhl kus krajnice, když stavbou projížděl kamion. Geolog pak podle policie zakázal průjezd všech aut. V pátek 5. června silničáři úsek otevřeli pro nákladní auta, pro osobní auta platila dosud značená objížďka.

Autoři | Foto čtenář Budějcké Drbny

Štítky Ředitelství silnic a dálnic, Český Krumlov, most, doprava, svah, Netřebice, okres Český Krumlov, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Novotný

To je komedie..

Středa, 24. června 2020, 19:10Odpovědět

Silnice I/3 u Netřebic bude dva dny neprůjezdná, uvolnil se svah  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.