Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Nerudovku čeká dokončení rekonstrukce, uzavřena zůstane tři měsíce

Řidiči v Budějcích musejí počítat s další uzavírkou. Oprava Nerudovky jde totiž do další etapy. Práce začnou koncem měsíce nebo začátkem srpna. Opravovaný bude úsek mezi Jírovcovou a Klaricovou ulicí. Rekonstrukce město vyjde na více jak 9,7 milionu korun a potrvá devadesát dní.

Pro řidiče zůstane jednosměrný provoz od Jírovcovy do Klaricovy ulice. Po levé straně prvního úseku ulice budou postavena šikmá parkovací stání, která nahradí parkovací místa v druhém úseku podél mateřské školky. Ty se zachovat nepodařilo. „Profil trasy neodpovídal tomu, abychom mohli vystavit v druhém úseku šikmá nebo kolmá parkovací místa, i přes to předpokládáme, že se počet míst na parkování navýší,“ přiblížil náměstek primátora Petr Holický.

Tato část ulice není jediná, která se renovuje. První část od Pražské ulice je stále nedodělaná. Odložení konečného termínu měla za vinu probíhající pandemie. „Část rekonstrukce, která už je rozpracována a měla pomalu končit, byla z důvodu koronaviru posunuta o měsíc,“ řekl náměstek primátora. Pokud se vše dobře povede, měla by být první část dokončena 10. srpna. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky rekonstrukce, Nerudova, České Budějovice, omezení, parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nerudovku čeká dokončení rekonstrukce, uzavřena zůstane tři měsíce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.