Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Most na hlavní silnici u Netřebic bude pět dní zavřený

Železniční most u Netřebic na Českokrumlovsku na silnici I/3 bude od 19. do 23. července zavřený. Pravá polovina mostu je opravená, silničáři připraví most na to, aby se po ní dalo jezdit. Součástí uzavírky bude výluka na trati, 22. a 23. července. Objížďky pro osobní auta povedou přes Velešín, Kaplici – nádraží a Výheň, pro vozy těžší než 3,5 tuny přes Český Krumlov.

Most na silnici u Netřebic, která vede k hranicím s Rakouskem, silničáři opravují. Kvůli intenzivnímu provozu se tam v květnu a červnu dvakrát utrhl kus svahu. Oprava mostu skončí začátkem října.

ŘSD při uzavírce postupně převede provoz z levé strany na nově opravenou pravou polovinu mostu. Silničáři také odstraní provizorní ocelové profily, takzvané štětovnice, které zabezpečovaly utržený svah.

„Jak se nedávno urval svah, odstraní se ty staré, provizorní, protože už nebudou potřeba, nahradí je nová technologie,“ řekl Adam Koloušek z Ředitelství silnic a dálnic. Pak silničáři demontují trolejové vedení, odstraní nynější záchytný systém a zbourají druhou polovinu nosné konstrukce mostu. „Na to naváže montáž dočasného záchytného systému na mostě a předmostí,“ dodal Koloušek.

Pro auta do 3,5 tuny povede objížďka ve směru od Českých Budějovic přes Velešín, Markvartice a Kaplici Nádraží, směrem od hranic přes Výheň a Velešín. Auta těžší než 3,5 tuny budou jezdit přes Český Krumlov.

Úsek u mostu byl neprůjezdný od 26. května do 5. června. Utrhl se tam kus krajnice, když stavbou projížděl kamion. Geolog pak podle policie zakázal průjezd všech aut. Podruhé byl most zavřený 24. a 25. června z havarijních důvodů, uvolnil se totiž druhý svah, za mostem.

ŘSD opravuje v kraji několik mostů. Na silnici I/3 ještě v Kaplici, další na silnici I/20 v Písku. Náklady jsou v desítkách milionů. Silničáři opravují i dva mosty na silnici I/4 ve Strakonicích.

Autoři | Foto čtenář Budějcké Drbny

Štítky ČR, silnice, železnice, most, Jihočeský kraj, Netřebice, Velešín, Kaplice, Český Krumlov, svah, Ředitelství silnic a dálnic, okres Český Krumlov, Výheň, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Most na hlavní silnici u Netřebic bude pět dní zavřený  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.