Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Provoz na jihočeských silnicích komplikují opravy. Krumlov je sevřený kolonami

Provoz na jihočeských silnicích komplikují opravy. Desítky minut čekají řidiči v kolonách na silnici I/39 okolo Českého Krumlova, kudy vede objížďka kvůli opravě mostu v Netřebicích na silnici I/3. Fronty se tvořily i u obce Mláka na Jindřichohradecku, kde je provoz kyvadlový. Dnes začnou silničáři opravovat most na silnici I/4 přes Řepický potok ve Strakonicích, kde bude jeden pruh průjezdný.

Kvůli opravě je od 19. do 23. července zavřený železniční most u Netřebic. Pravá polovina mostu je opravená, silničáři připravují most na to, aby se po ní dalo jezdit. Objížďky pro osobní auta vedou přes Velešín, Kaplici - nádraží a Výheň, pro vozy těžší než 3,5 tuny přes Český Krumlov.

„Jsou zácpy, Krumlov je sevřený kolonami, hlavně ze směru od Českých Budějovic. Čekání v kolonách je na desítky minut," řekla mluvčí radnice Petra Nestávalová.

Most u Netřebic je na silnici, která vede k hranicím s Rakouskem. Kvůli intenzivnímu provozu se tam v květnu a červnu dvakrát utrhl kus svahu. Oprava skončí začátkem října. Zavřený bude ještě od 21. do 23. září.

ŘSD začne 22. července opravovat most na I/4 přes Řepický potok ve Strakonicích. Silničáři vymění kromě jiného zábradlí a položí novou obrusnou vrstvu vozovky. Úplnou uzavírku neplánují. Most budou opravovat po polovinách. „Vždy bude jeden jízdní pruh průjezdný," řekl Adam Koloušek z ŘSD. Náklady budou 11,7 milionu, práce by měly trvat do konce srpna. Potom ŘSD opraví silnici I/4 před mostem ve směru do centra města.

Kolony se tvořily i u obce Mláka na Jindřichohradecku. Tam silničáři opravují hlavní tah I/34. Pracují na úseku dlouhém asi 300 metrů.

„Práce jsou téměř u konce. Je odfrézovaný původní asfaltový kryt, je položená balená směs, dnes dělali krajnice. Už je to tam jen na jednoduchý kyvadlový provoz, velmi brzy to bude téměř u konce," uvedl Filip Mencl (Obec Plus), starosta Novosedel nad Nežárkou, pod něž Mláka spadá.

ŘSD opravuje v kraji několik dalších mostů. Na silnici I/3 ještě v Kaplici, další na silnici I/20 v Písku. Náklady jsou v desítkách milionů.

Autoři | Foto čtenář Budějcké Drbny

Štítky silnice, opravy, Jihočeský kraj, oprava, Český Krumlov, Netřebice, okres Jindřichův Hradec, Strakonice, Ředitelství silnic a dálnic, Kaplice, Velešín, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz na jihočeských silnicích komplikují opravy. Krumlov je sevřený kolonami  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.