Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

ŘSD opraví silnici I/39 u Lenory. Práce potrvají do půlky listopadu

Ředitelství silnic a dálnic začne dnes opravovat silnici I/39 v úseku Soumarský most - Lenora. Řidiči osobních aut projedou kyvadlově jedním pruhem, nákladní auta budou muset po objížďce. Práce za 45 milionů korun bez DPH potrvají do poloviny listopadu.

V úseku dlouhém zhruba 3,6 km dojde k výměně asfaltu, vyčištění odvodňovacího systému a opravě pěti propustků, tedy potrubí pod silnicí mezi příkopy, kudy má odtékat voda. Vymění i svodidla.

Řidiči osobních automobilů budou muset počítat s částečnou uzavírkou silnice. „Provoz bude veden jednosměrně po polovině silnice I/39 a řízen bude semafory kyvadlově. Pokud se v místě uzavírky budou tvořit kolny, které budou delší než 150 metrů, bude provoz řízen poučenými pracovníky," uvedl Adam Koloušek z ŘSD.

Pro nákladní auta platí úplná uzavírka. Musí využít objízdné trasy přes Volary na Prachatice, Vimperk a dál směr Strážný.

Stavební úpravy bude provádět firma Metrostav, která ve výběrovém řízení zvítězila s celkovou cenou rekonstrukce 44, 972 milionů korun bez DPH. Práce na silnici jsou plánované do poloviny listopadu letošního roku.

Foto Město Liberec

Štítky ŘSD, silnice, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Lenora, Soumarský most, Metrostav, Volary, Prachatice, Vimperk, Strážný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD opraví silnici I/39 u Lenory. Práce potrvají do půlky listopadu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.