Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Larx přispěla k dalšímu rozvoji v pořizování ekologičtějších a k životnímu prostředí šetrnějších dopravních prostředků

PR článek

Technologická společnost LARX s.r.o. zabývající se vývojem webových a nativních platforem pořídila pro svou provozovnu nacházející se v Českých Budějovicích elektromobil s přispěním evropských dotací, čímž přispěla k dalšímu rozvoji v pořizování ekologičtějších a k životnímu prostředí šetrnějších dopravních prostředků.

V rámci programu Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, který je součástí projektu Pořízení BEV v kategorii M1 pro společnost LARX s. r. o., pořídila společnost LARX s. r. o. v realizovaném období 15. 2. 2020 – 30. 6. 2020 nákup automobilu v hodnotě 1 246 694 Kč, který byl podpořen dotací ve výši 374 008 Kč

Popis projektu                  

Předmětem projektu bylo pořízení jednoho bateriového elektrického vozidla (BEV) ve skupině osobní vůz (M1). Pořizované BEV bude využíváno jednateli společnosti k realizaci obchodních a pracovních schůzek. Elektromobil bude využíván k jízdě po blízkém okolí obce České Budějovice, kde se nachází provozovna společnosti LARX s. r. o.

Závěry a výsledky

Realizací projektu došlo k pořízení jednoho bateriového elektrického vozidla v kategorii osobní vůz – konkrétně vozidla značky Tesla Model 3.

Pořízením elektromobilu dojde ke snížení nákladů na pohonné hmoty. Sníží se také náklady na provoz vozidla, protože provozní náklady na elektromobily se pohybují okolo 1/3 nákladů na automobily se spalovacími motory. Projekt také přináší ekologické přínosy pro podnik a jeho okolí a má pozitivní vliv na zdraví osob a zvířat.

Projekt s názvem Pořízení BEV v kategorii M1 pro společnost LARX s. r. o. byl spolufinancován z OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.

Ohodnoť článek

Štítky Larx, ekologie, životní prostředí, dotace, elektromobil, projekt, České Budějovice, Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Larx přispěla k dalšímu rozvoji v pořizování ekologičtějších a k životnímu prostředí šetrnějších dopravních prostředků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.