Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Práce u Sedlce na silnici I/20 jsou téměř u konce. Příští týden projedou řidiči bez omezení

Ředitelství silnic a dálnic příští týden dokončí práce na silnici I/20 u obce Sedlec. Řidiči tak budou moct úsekem projíždět bez omezení. Práce vyšly na zhruba 47 milionů korun.

V opravovaném úseku u obce Sedlec na Českobudějovicku došlo k rozšíření křižovatky na vjezdu do obce a také k vybudování lávky pro pěší. Po dokončení stavby je komunikace rozšířena jak ve směru na Písek, tak ve směru na České Budějovice. 

„Vjezd do obce Sedlec výrazně změnil podobu. Středový ostrůvek zmizel a byl nahrazen vydlážděnou plochou. V obou směrech vznikly na hlavní silnici samostatné odbočovací pruhy a také přibyly odpojovací klíny pro odbočování vpravo,“ uvedl mluvčí pro Jihočeský kraj Adam Koloušek. Díky novému uspořádání by se měla podle Kolouška zvýšit bezpečnost při odbočování do obce, ale i samotným průjezdem okolo Sedlce. Díky nové lávce bude také bezpečnější přechod silnice.

Na místě budou ještě pokračovat dokončovací práce, které by už ale neměly podle ŘSD řidiče nijak omezovat. „Celkové náklady na stavbu vyšly na zhruba 47 milionů korun. Z toho necelých 27 milionů korun stála nová lávka přes silnici, na které se podíleli Státní fond dopravní infrastruktury, obec Sedlec a Jihočeský kraj. Zbytek výdajů zaplatilo Ředitelství silnic a dálnic,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky Ředitelství silnic a dálnic, Jihočeský kraj, opravy, silnice, Sedlec, lávka, České Budějovice, Písek, okres České Budějovice, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce u Sedlce na silnici I/20 jsou téměř u konce. Příští týden projedou řidiči bez omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.