Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ulice Budějc bude křižovat devět nových autobusů. Do provozu vyjedou na jaře

Vozový park budějckého dopravního podniku se za několik měsíců rozšíří o devět nových autobusů. Velkokapacitní vozy Solaris Urbino s kapacitou minimálně 125 cestujících vyjdou dopravní podnik na částku 70,7 milionu korun. Nové vozy by měly být do běžného provozu zařazeny na jaře a díky tomu bude možné vyřadit některé starší vozy, které mají vyšší náklady na opravy.

„Přestože pořízení nových vozů vždy znamená vysoké investice, je průběžná obnova a modernizace našeho vozového parku klíčová jak pro cestující, tak pro rozvoj dopravního podniku a města České Budějovice. Nízkopodlažní autobusy usnadní jízdu zejména maminkám s kočárky, vozíčkářům a tělesně indisponovaným lidem. Pro dopravce pak znamenají nižší provozní náklady,“ uvedl ředitel a předseda představenstva dopravního podniku Slavoj Dolejš.

V nových vozech nebude chybět klimatizace pro řidiče i pro cestující, moderní informační a odbavovací systém, USB zásuvky či palubní kamery. Všechny autobusy budou vybaveny koženkovými sedačkami, které jsou z hygienického hlediska praktičtější než textilní.

Autobusy Solaris Urbino nejsou na jihu Čech novinkou. V různých provedeních je dopravní podnik provozuje. To je výhodou z hlediska údržby a náhradních dílů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMCB

Štítky České Budějovice, dopravní podnik, autobus, dopravní společnost, Solaris Urbino, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Chválím. Škoda, že kraj zase omezuje od nového j. řadu mnoho spojení. Venkov ještě venkovatější, za úspory na lidech se bude mít dobře nejeden politik. Ano, i ten vzrůstem malý, který všem doalelujá lže, že vlasně politiku vůbec nepotřebuje. Ale když mu to jihočešští mameluci žerou i s navijákem. proč se na nich nepřiživit o to více.

Čtvrtek, 26. listopadu 2020, 11:18Odpovědět

Ulice Budějc bude křižovat devět nových autobusů. Do provozu vyjedou na jaře  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.