Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Po opravené Plavské se řidiči projedou už příští týden

Už v úterý odpoledne bude znovu zahájen provoz na frekventované silnici z Českých Budějovic do Roudného. Plavskou ulici opravoval kraj od května letošního roku. Práce se chýlí ke konci a už příští týden si budou moct řidiči užít cestu po nově opraveném úseku.

Zhruba dvoukilometrový úsek Plavské ulice se opravuje od 19. května. Původně měla rekonstrukce trvat až do 18. prosince, práce se ale podařilo dokončit dřív a silnice tak bude otevřena už v úterý 1. prosince. 

Na opravě se podílel kraj spolu s městem. Kraj vyšly práce na desítky milionů korun. Silnice byla rozšířena, opravena a opraveny byly také autobusové zastávky. Ty začnou autobusy obsluhovat hned ve středu 2. prosince. „Od středy 2. prosince počínaje prvním ranním spojem se vrací provoz autobusové linky č. 10 do své původní trasy. Po dobu výstavby byla veškerá doprava svedena na objízdné trasy přes ulice Otakara Březiny a Na Děkanských polích, a to ovlivnilo hustotu provozu na Lidické ulici a v okolí,“ řekl za město náměstek primátora Viktor Lavička.

Město se na opravě podílelo vybudováním chodníků, veřejného osvětlení, zmiňované zastávky, ale také cyklostezky. Bude dlouhá 880 metrů a povede od Roudného až do Českých Budějovic. Cyklostezka vyšla město na 10 milionů korun.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Plavská ulice, rekonstrukce, silnice, cyklostezka, České Budějovice, Roudný, Otokar Březina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po opravené Plavské se řidiči projedou už příští týden  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.