Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Obyvatelé Krumlova si připlatí za parkování. Cena se změní poprvé po šestnácti letech

Vedení Českého Krumlova se rozhodlo k několika změnám v parkovacím systému ve městě. Od nového roku dojde ke zvýšení cen parkovacích karet a úpravě dopravního režimu v částech Plešivce a Horní Brány. Pro rezidenty se cena roční parkovací karty ve městě zvýší z 365 na 1 200 korun, pro abonenty z 3 650 na 6 tisíc korun.

„Důvodem tohoto kroku je jednak zvýšení příjmů městského rozpočtu, a jednak cenová regulace poptávky po tomto druhu parkování, neboť město nemá k dispozici takový počet parkovacích míst na místních komunikacích, aby bylo schopno pokrýt požadavky rezidentů a abonentů,“ uvádí místostarosta Josef Hermann. Podle něho je to poprvé od vzniku zón placeného stání v roce 2004, kdy město přistupuje k navýšení cen rezidentních a abonentních karet.

Připlatí si také majitelé více parkovacích karet. Za druhou a další rezidenti zaplatí místo současných dvou tisíc korun na tři tisíce korun, pro abonenta se cena změní z 7 300 na 10 tisíc korun.

„Domníváme se, že i takto zvýšené ceny karet jsou dostupné pro všechny zájemce o zónové parkování na místních komunikacích. Pokud jde o sazby parkovného placeného prostřednictvím mincovních automatů, ty zůstávají beze změny,“ dodává místostarosta.

V parkovacím systému dojde také k další změně. Na žádost místních bude upraven dopravní režim zavedený v loňském roce na Plešiveckém náměstí a navazujících ulicích, který zakazuje stání všem s výjimkou držitelů rezidentních a abonentních parkovacích karet z této oblasti.

Nově po úpravě dopravního značení bude v této zóně s dopravním omezením umožněno parkování i držitelům zaměstnanecké parkovací karty spadajícím do této oblasti, a to v omezeném počtu v závislosti na aktuálně dostupné parkovací kapacitě.

Kvůli opakovaným podnětům místních dojde také ke změnám v pakovacím systému na Dolním náměstíčku a v ulici Po Vodě. Zde bude zřízena zóna s dopravním omezením, kde bude zakázáno stání všem s výjimkou držitelů rezidentních a abonentních parkovacích karet.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Český Krumlov

Štítky Český Krumlov, parkování, parkovací systém, doprava, Horní Brána, Plešivec (Krkonoše)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Krumlova si připlatí za parkování. Cena se změní poprvé po šestnácti letech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.