Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Správa železnic opraví výpravní budovu ve Veselí nad Lužnicí. Práce potrvají 12 měsíců

Výpravní budova ve Veselí nad Lužnicí projde kompletní rekonstrukcí. Správa železnic už vypsala tendr na dodavatele stavebních prací. Pracovat by se mohlo začít v lednu příštího roku a realizace se předpokládá na 12 měsíců. Stát bude rekonstrukce necelých 57 milionů korun.

Součástí rekonstrukce bude také oprava fasády z režného zdiva, při které se obnoví poškozené štukatérské prvky do původní podoby. Dále dojde k výměně dveří a oken, pro zachování původního historického rázu budovy se použijí dřevěná špaletová okna. Rekonstrukcí projde také střecha budovy včetně nového krovu.

V interiéru se změní dispoziční uspořádání ve všech podlažích budovy. V 1. podlaží se vybudují nové toalety, které budou nově přístupné z haly, dále se zde vytvoří nové komerční prostory a dojde k demolici a přesunutí kotelny do suterénu. Ve 2. podlaží se zrekonstruují kancelářské prostory pro potřeby zaměstnanců Správy železnic, 3. podlaží bude stavebně připraveno pro budoucí komerční využití. V celé budově se rovněž obnoví rozvody kanalizace, vody, topení, vzduchotechniky, klimatizace a elektroinstalace.

Rekonstrukce by mohla podle Správy železnic začít v lednu příštího roku. Trvat by měla 12 měsíců a vyjde na 56,7 milionu korun.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Správa železnic

Štítky Správa železnic, oprava, výpravní budova, nádraží, Veselí nad Lužnicí, Správa železniční dopravní cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správa železnic opraví výpravní budovu ve Veselí nad Lužnicí. Práce potrvají 12 měsíců  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.