Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

ŘSD letos v kraji opraví šest mostů. Nejdražší budou práce u Českého Vrbného

V letošním roce chystá Ředitelství silnic a dálnic v Jihočeském kraji hned několik větších akcí. Půjde hlavně o opravy mostů na Českobudějovicku, Strakonicku a Českokrumlovsku, a také o opravy silnic, do kterých hodlá ŘSD dát přes čtvrt miliardy korun.

Mosty chce ŘSD v letošním roce opravovat u Českého Vrbného, na silnici I/22 ve Strakonicích, dva mosty na silnici I/39 na Českokrumlovsku, a také most v Jindřichově Hradci. Nejdražší budou pravděpodobně práce u Českého Vrbného.

Most se bude opravovat v místě, kde se odbočuje na Hlubokou nad Vltavou. Odhad nákladů je zhruba 21,7 milionu korun. „Most se bude opravovat po polovinách. Počítá se s výměnou příšlušenství a sanací nosné konstrukce. Chceme prodloužit životnost mostu,“ uvedl mluvčí pro Jihočeský kraj Adam Koloušek.

Řidiči budou muset v těchto místech počítat s omezením. Doprava bude vedena vždy alespoň jedním jízdním pruhem a bude řízena semafory. Práce by měly trvat od května do října. 

Další opravy za zhruba 25 milionů

Zhruba 20,5 milionu bude stát oprava mostu na silnici I/22 ve Strakonicích. Od tří do pěti milionů se pohybují náklady na rekonstrukce mostů na I/34 v Jindřichově Hradci, v obcích Kladenské Rovné a Kájov na silnici I/39 na Českokrumlovsku a mostu na vozovce I/34 v Českých Budějovicích.

Větší opravy na silnicích

Od jara do podzimu plánuje ŘSD i několik větších oprav silnic prvních tříd. Téměř 80 milionů korun zaplatí za výměnu asfaltu na tahu I/34 v části Lásenice - Horní Žďár, kde práce potrvají asi čtyři měsíce. „Asfaltové vrstvy se v tomto úseku naposledy měnily v roce 2007," uvedl mluvčí Jan Studecký.

Několik oprav plánují silničáři také na tahu I/22. Za 40,5 milionu vymění asfalt v části Skočice - Lidmovice, poté, co skončí práce na stejné silnici v obci Drahonice. Kolem 45 milionů zaplatí ŘSD za opravy této vozovky ve Strakonicích, třeba v části od hradu ke křižovatce u Kauflandu.

V plánu je také oprava průtahu Pískem na I/4, do ktereré ŘSD investuje 68 milionů korun, nebo úsek Chlum - Volary na silnici I/39, kde počítá s náklady 23 milionů. „U většiny staveb se musí počkat na výsledky výběrových řízení. Oprav bude v konečném výsledku víc," dodal Studecký.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky Jihočeský kraj, opravy, silnice, mosty, Ředitelství silnic a dálnic, ŘSD, oprava, okres Český Krumlov, okres České Budějovice, okres Strakonice, Strakonice, Jindřichův Hradec, České Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD letos v kraji opraví šest mostů. Nejdražší budou práce u Českého Vrbného  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.