Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Za veřejnou linkovou dopravu zaplatí kraj 7,5 miliardy korun

Jihočeský kraj vybral společnosti, které zajistí veřejnou linkovou dopravu na jihu Čech od června 2022 do června 2032. Jde o tři společnosti, kterým kraj zaplatí celkem 7,5 miliardy korun. Dopravci by měli ročně najet téměř 21 milionů kilometrů.

Veřejnou linkovou dopravu budou v sedmi jihočeských okresech zajišťovat tři společnosti. Na Českobudějovicku to bude společnost GW BUS, na Českokrumlovsku, Jindřichohradecku, Písecku, Prachaticku a Strakonicku ČSAD AUTOBUSY České Budějovice a na Táborsku BusLine.

Společnosti mají dopravu zajistit od června 2022 do června 2032. Kraj jim zaplatí celkem 7,5 miliardy korun. Podle náměstka hejtmana pro dopravu Antonína Kráka se autobusoví přepravci ve smlouvě s krajem zavázali, že celkem ročně najedou 20,8 milionu kilometrů.

„Z toho na Českobudějovicku 3,8 milionu, na Českokrumlovsku 2,6 milionu, na Jindřichohradecku 3,7 milionu, na Písecku 2,4 milionu, na Prachaticku 2,6 milionu, na Strakonicku 2,6 milionu a na Táborsku 3,1 milionu kilometrů. Vycházeli jsme při tom z toho, že uvedené společnosti musejí vždy během 12 měsíců ujet plus 30 až mínus 20 procent toho, co předepisoval jízdní řád v období 2021 až 2022,“ zdůraznil Krák.

Ohodnoť článek

Foto Jihočeský kraj

Štítky doprava, Jihočeský kraj, autobusy, Česko, okres České Budějovice, okres Jindřichův Hradec, okres Tábor, okres Písek, okres Český Krumlov, okres Prachatice, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za veřejnou linkovou dopravu zaplatí kraj 7,5 miliardy korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.