Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeský kraj obnoví od pondělí hromadnou dopravu v plném rozsahu

Jihočeský kraj od pondělí obnoví hromadnou dopravu v plném rozsahu. Od loňského prosince byl kvůli koronaviru počet některých linek snížený. Začnou jezdit hlavně školní spoje. Rozhodl o tom na zasedání krizový štáb Jihočeského kraje, o čemž novináře informovala Hana Brožková z odboru kanceláře hejtmana.

"Do mateřských škol se vracejí předškoláci, do základních škol nastoupí rotačně žáci prvního stupně a končí i zákaz nočního vycházení. I tak samozřejmě stále platí, že cestující musejí dodržovat hygienická opatření," uvedla.

Prázdninový jízdní řád platí v Jihočeském kraji prakticky nepřetržitě od října. Týdně tak autobusy najely o 52 tisíc kilometrů méně, což je v objemu všech spojů, které kraj objednává, jen několik procent. K běžnému provozu se od pondělí mimo jiné vrátí městská hromadná doprava v Českých Budějovicích.

Krizový štáb Jihočeského kraje se dnes zabýval i distribucí roušek ze státních hmotných rezerv do škol v regionu, s níž se počítá v úterý 13. dubna. "Do mateřských, základních i středních škol tak poputuje celkem 763 200 kusů ochranných pomůcek," uvedla Brožková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jikord

Štítky ČR, správa, koronavirus, doprava, školy, Jihočeský, Jihočeský kraj, České Budějovice, veřejná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj obnoví od pondělí hromadnou dopravu v plném rozsahu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.