Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kvůli silnému provozu je poškozena část mostu u Rájova. Částečná uzavírka omezí dopravu

Most na silnici I/39 v Rájově na Českokrumlovsku přes Vltavu je ode dneška zčásti uzavřen. Kvůli silnému provozu totiž byla poškozena část mostu a je nutná okamžitá oprava. Jedná se o hlavní tah z Českých Budějovic do Českého Krumlova. Opravovat se bude most za provozu, protože po této silnici objíždějí kamiony zavřenou část tahu I/3 ve Velešíně.

"Snížili jsme tam rychlost na 30 kilometrů v hodině," řekl Adam Koloušek z českobudějovické pobočky státního Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Oprava by měla skončit 7. května. "Utrhl se tam jeden mostní závěr. Vydává to velké rány, když po tom někdo projede. Teď tam ještě jezdí hodně kamionů," doplnil.

Provoz po mostě bude ve dvou režimech, které se budou střídat. Podle toho, jak budou postupovat opravy, se buď posunou jízdní pruhy a výrazně sníží rychlost, nebo dají silničáři do úseku semafory a průjezd bude kyvadlový jedním pruhem. Řidiči musí počítat se zpožděním.

"Ve městě se už tvoří každé odpoledne kolony kvůli uzávěrce ve Velešíně," řekla dnes mluvčí českokrumlovské radnice Petra Nestávalová. Hlavní tah na Rakousko, silnici I/3 ve Velešíně na Českokrumlovsku, začali silničáři opravovat 6. dubna. Vznikne i nová křižovatka na severním okraji města. Řidiče čekají omezení, jež dopadla hlavně na kamiony, které musí až do poloviny června úsek objíždět přes Český Krumlov. Práce na nové křižovatce pak potrvají do konce léta.

Na silnici I/3 byl několik měsíců omezený provoz i loni u Netřebic na Českokrumlovsku. Několikrát byl krátkodobě uzavřen železniční most. Kvůli intenzivnímu provozu se tam loni v květnu a červnu dvakrát utrhl kus svahu.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město České Budějovice

Štítky ČR, silnice, most, Český Krumlov, okres Český Krumlov, Velešín, České Budějovice, Vltava, Ředitelství silnic a dálnic, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli silnému provozu je poškozena část mostu u Rájova. Částečná uzavírka omezí dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.