Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na polygonu v Sosnové trénují učitelé autoškoly

Projekt Učme se přežít, který poskytuje motorkářům bezplatné kurzy na polygonech, pokračoval další aktivitou. Tentokrát se na autodromu v Sosnové sešlo 44 učitelů autoškol, kteří trénovali bezpečnou jízdu.

Čtvrtý rok po sobě pořádají Liberecký kraj, Autoklub ČR, Tým silniční bezpečnosti a další partneři kurz určený výhradně pro učitele, kteří se podílejí na přípravě začínajících motocyklistů v autoškolách. Letošního dvoudenního semináře a praktického kurzu se zúčastnilo na 44 učitelů. „Pro návštěvníky je připraven vždy dvoudenní program. První den obsahuje několik teoretických přednášek zaměřených zejména na dopravní psychologii a rozbor výuky v autoškole. Druhý den probíhá na polygonu v Sosnové a je hlavně o tréninku a vysvětlení úkonů, které jsou požadovány po žácích při zkouškách,“ uvádí Jan Polák, manažer projektu Učme se přežít.

Základní kurz v autoškolách prošel v posledních letech výraznými změnami. Na žáky a jejich dovednosti jsou nyní kladeny daleko větší nároky. „Uchazeč o řidičské oprávnění musí v současnosti prokázat řadu jízdních dovedností. I proto řada autoškol už do základního výcviku přidává několik hodin nad rámec těch 13 povinných,“ říká Jiří Novotný, místopředseda Asociace autoškol.

Prohlubování znalostí a dovedností vnímají samotní učitelé pozitivně. Zejména praktický nácvik na polygonu hodnotí jako velmi potřebný a získané informace jako dobře přenositelné na žáky, budoucí motocyklisty.

„Zpětná vazba na projekt Učme se přežít je skvělá. Z vlastní zkušenosti vím, jak je kvalitní praktická příprava začínajících motocyklistů důležitá. I nadále budeme podporovat snižování následků nehod, a to nejlépe do stavu, kdy na silnicích nebudou umírat lidé,“ uzavírá Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana Libereckého kraje odpovědný za rezort dopravy.

Ohodnoť článek

Štítky Bezpečně na silnicích, Tým silniční bezpečnosti, Učíme se přežít, Asociace autoškol, autoškola, projekt, Liberecký kraj, Autoklub České republiky, Jan Sviták, Jiří Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na polygonu v Sosnové trénují učitelé autoškoly  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.