Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Bezpečnější cesta pro postižené: Mačkov opraví příjezdovou silnici k Domovu Petra

Bezpečnější silnice s chodníkem se brzy dočkají v Mačkově na Strakonicku. Obec tam kompletně zrekonstruuje nevyhovující a nebezpečnou cestu k Domovu Petra. Jihočeský kraj, který pečovatelský dům zřizuje, chce na opravu přispět 800 tisíci korun.

Příjezdová cesta k Domovu Petra je v současnosti nebezpečná. „Silnice je úzká, členitá, nepřehledná a auta se zde mohou vyhnout pouze na dvou místech. Navíc slouží chodcům, cyklistům a zdravotně handicapovaným klientům domova, kteří nemají kam uhnout před projíždějícími vozy,“ uvedla ředitelka domova pro osoby se zdravotním postižením Vlasta Maroušková.

Obec již podnikla první kroky pro zlepšení silničních podmínek. „Na místě je nové veřejné osvětlení. Připravený je i projekt na rozšíření stávající vozovky včetně chodníku,“ uvedla starostka Mačkova Hana Miková a dodala, že v současnosti se dokončuje nová kanalizace a vodovod. Obojí povede pod chystaným chodníkem.

Celkové náklady projektu jsou vyčísleny na téměř 1,8 milionů korun. Necelý milion tak uhradí obec Mačkov ze svého rozpočtu, zbylých osm set tisíc poskytne Jihočeský kraj. Individuální dotaci Mačkovu dnes schválila rada kraje, její rozhodnutí musí ještě posvětit krajské zastupitelstvo. Za tyto peníze bude rozšířena čtyřsetmetrová komunikace a vybudován chodník v úseku, který spojuje lokalitu Domova Petra s obcí Mačkov a navazuje na chodník směřující do Blatné.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jihočeský kraj

Štítky domov, Mačkov, chodník, Jihočeský kraj, okres Strakonice, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezpečnější cesta pro postižené: Mačkov opraví příjezdovou silnici k Domovu Petra  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.