Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Strakonická se letos opravovat nebude. Stát přesunul akci na příští rok

Ředitelství silnic a dálnic se rozhodlo odložit plánovanou opravu Strakonické ulice v Českých Budějovicích. Důvodem je aktuální dopravní situace ve městě, kterou komplikuje hned několik uzavírek. Práce na frekventovaném úseku měly začít v říjnu letošního roku, podle nového plánu by se měly odsunout na jaro 2022.

Ředitelství silnic a dálnic mělo opravovat Strakonickou ulici v úseku od Pražské třídy až po ulici Na Dlouhé louce. Práce za 44,6 milionu korun měly začít už letos v říjnu. ŘSD se ale po dohodě se zhotovitelem a zástupci kraje rozhodlo stavbu o rok odložit. „Důvodem je nynější dopravní situace v Českých Budějovicích. Současně je na území města realizována řada staveb, které provoz v Budějovicích značně komplikují,“ uvedl tiskový mluvčí ŘSD pro Jihočeský kraj Adam Koloušek.

Opravy tak proběhnout až v příští stavební sezoně, na jaře 2022. „To by mělo být uzavírek ve městě méně, letos dopravu dost komplikují," řekl Koloušek.

Uzavírky ve městě

V Českých Budějovicích totiž aktuálně probíhá hned několik dopravních akcí, které už tak složitou dopravu ve městě ještě více komplikují. „Příkladem mohou být práce na výstavbě tunelu Pohůrka, kvůli kterým jsme byli nuceni uzavřít Dobrovodskou ulici. Další komplikace pak mohou působit krajské stavby jako oprava Plavské ulice, která si také vyžádala úplnou uzavírku komunikace nebo probíhající stavba jižní tangenty,“ popsal mluvčí ŘSD. 

Náročné dny pro řidiče v Budějovicích. Příjezd do města zkomplikují omezení

Extrémně náročné období čeká řidiče v Českých Budějovicích. Od 28. září do 7. října se kompletně uzavře silnice mezi Včelnou a krajským městem. I kvůli tomu se po dobu omezení zruší kruhový objezd u Litvínovic.

Právě stavba jižní tangenty stojí v posledních dnech za dlouhými kolonami na příjezdové cestě do města. Od konce září je totiž uzavřena silnice mezi Včelnou a krajským městem. V úseku totiž dochází k přemístění kolejí, které skrz silnici vedly, na most. Jižní tangenta má spojit dálniční obchvat a silnici I/3 směrem na Kaplici a Český Krumlov.

Zástupci ŘSD a Jihočeského kraje proto přijali některá opatření, která mají situaci usnadnit. Lidé mohou pro příjezd do Budějc využít silnici od Římova v Plavské ulici. Zrušen byl také kruhový objezd na silnici I/3 ve směru od Českých Budějovic na Český Krumlov.

Práce měly skončit už tento týden ve čtvrtek 7. října. Dnes odpoledne ale hejtman Martin Kuba (ODS) informoval o tom, že se podařilo práce dokončit dříve. „Zítra, tedy 5. října v 17 hodin bude zase otevřená silnice mezi Českými Budějovicemi a Včelnou. Povedlo se nám zkrátit uzavírku o dva dny,“ napsal na sociálních sítích hejtman.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky ŘSD, oprava, silnice, Strakonická, České Budějovice, Ředitelství silnic a dálnic, Jihočeský kraj, Český Krumlov, Martin Kuba, Včelná, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonická se letos opravovat nebude. Stát přesunul akci na příští rok  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.