Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

ŘSD dokončilo po osmi měsících opravy I/34 u Jindřichova Hradce za 126 milionů

Po osmi měsících dokončilo Ředitelství silnic a dálnic opravu 7,5 kilometru dlouhého úseku silnice I/34 mezi obcí Nekrasín a Vodná na Jindřichohradecku. Práce za 126,5 milionu korun bez daně začaly v dubnu. Nyní je úsek průjezdný bez omezení.

Opravovaná část silnice I/34 je mezi obcemi Nekrasín a Vodná na Jindřichohradecku. Práce na sedm a půl kilometru dlouhém úseku začaly v dubnu. „Během nich došlo na místě k obnově povrchu vozovky v celé šířce včetně úpravy krajnic, příkopů a obnovy odvodňovacího systému vozovky pomocí betonových žlabů,“ popsal mluvčí ŘSD pro Jihočeský kraj Adam Koloušek. Úpravami prošly také autobusové zastávky.

Hlavním důvodem rekonstrukce byl nevyhovující povrch silnice. „Během tohoto týdne už na místě probíhaly pouze dokončovací práce například na dostavbě protihlukové stěny před jedním z rodinných domů, který se na trase nachází,“ dodal Koloušek.

Silnice nebyla během oprav uzavřena a provoz byl z velké části veden pouze zúženými jízdními pruhy. Stavební úpravy prováděla společnost Strabag, která uspěla ve výběrovém řízení s cenou realizace stavby ve výši 126,5 milionů korun bez DPH.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky ČR, silnice, stavby, Jindřichův Hradec, Ředitelství silnic a dálnic, oprava, okres Jindřichův Hradec, Nekrasín, Jihočeský kraj, Strabag

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD dokončilo po osmi měsících opravy I/34 u Jindřichova Hradce za 126 milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.