Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

O volných místech na parkovištích budou informovat nové značky

, aktualizováno 6. dubna 2022, 7:04

Přes sto nových značek se během následujících šest měsíců objeví v centru města. Jejich úkolem bude informovat řidiče o počtu volných parkovacích míst v konkrétních částech Českých Budějovic. Lidé tak snadno zjistí, jestli je jimi vybrané parkoviště obsazené nebo na něm zaparkují. Realizace vyjde město na více než 46 milionů korun.

Projekt dynamického navádění vozidel na parkoviště má podle vedení radnice eliminovat zbytečné kroužení městem za účelem zaparkování. „Naváděcí a informační systém bude založen na trvalém sledování aktuální obsazenosti vybraných parkovišť. Tato data budou okamžitě přenášena prostřednictvím informačních tabulí řidičům na významných příjezdových trasách,“ vysvětlila mluvčí radnice Jitka Welzlová.

Značky se díky projektu objeví na 46 předem vytipovaných místech. Celkem půjde o 93 proměnných a 12 svislých značek. „Řidiči tak zjistí, kde mohou pohodlně zaparkovat. Naváděcí systém se týká parkovišť Jírovcova, Mercury, Dynamo, Dlouhá louka, IGY centrum, Mariánského a Senovážného náměstí a City green parku,“ uvedl náměstek primátora Petr Holický (ANO).

Kvůli instalaci značek budou muset řidiči počítat s uzavírkami v některých částech města. Částečná uzavírka se bude týkat komunikace v ulici Mánesova, konkrétně v odbočovacím pruhu před křižovatkou ulic Mánesova – Novohradská, a to v termínu od 18. do 22. dubna. „A ze stejných důvodů pak také další dvě úplné uzavírky v ulici Nemanická a na Zátkově nábřeží,“ popsala mluvčí radnice Jitka Welzlová.

Omezení se bude týkat ještě zhruba sedmdesátimetrového úseku v Nemanické ulici v místě přechodu pro chodce, který bude ale průchozí pro pěší od 9. do 10. dubna, případně následující dva víkendy, podle počasí. Úplná uzavírka pak čeká ještě Zátkovo nábřeží, kde musí lidé počítat s omezením od 16. do 17. dubna, případně následující víkend.

Za realizaci celého projektu zaplatí město celkem 46 696 839 korun bez DPH. Značky se začnou ve městě objevovat během příštího týdne, celá realizace zabere zhruba šest měsíců.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky parkování, značky, novinka, doprava, České Budějovice, projekt, ANO 2011, Senovážné náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Kollmann

A podle čeho se bude počítat obsazenost daného parkoviště? Protože třeba na SN se stává i mimo oficiální místa, tak jestli takto zaparkované auta nebudou umělé snižovat volné místa na informačních panelech...

Středa, 6. dubna 2022, 13:38Odpovědět

O volných místech na parkovištích budou informovat nové značky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.