Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

ŘSD začne o víkendu opravovat část hlavního tahu na Strakonice. Úsek vyjde na více než 21 milionů

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začne o víkendu opravovat část silnice I/22 mezi obcemi Skočice a Lidmovice na Strakonicku. Přes dva kilometry dlouhý úsek vyjde na necelých 22 milionů korun bez DPH. Práce budou probíhat za částečné uzavírky, potrvají 40 dní. Tah I/22 je hlavní z Budějovic do Strakonic a dál ve směru na Klatovy.

Práce na úseku mezi obcemi Skočice a Lidmovice začnou už tuto neděli 1. května. „Jedná se o stavební úpravy na trase dlouhé zhruba 2,2 kilometru. Během stavebních prací bude provedena oprava konstrukce vozovky, oprava systému odvodnění komunikace a také oprava propustků, které se na trase pod silnicí I/22 nacházejí. Upraveny budou také stávající sjezdy z hlavního tahu na sousední pozemky,“ uvedl Adam Koloušek z jihočeské pobočky Ředitelství silnic a dálnic. Součástí opravy silnice mezi obcemi je podle něj i oprava povrchu vozovky na celém území obce Skočice a částečně pak i v obci Lidmovice.

Práce budou probíhat za částečné uzavírky. Provoz bude veden jedním jízdním pruhem kyvadlově za pomoci semaforů. Zprovozněna by měla být silnice během 40 dní.

„Opravu pro Ředitelství silnic a dálnic provede společnost Silnice Klatovy, která uspěla ve výběrovém řízení s cenou realizace stavby ve výši 21,7 milionu korun bez DPH,“ uzavřel Koloušek.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Zdroj ŘSD, ČTK

Štítky silnice, stavby, Strakonicko, doprava, Ředitelství silnic a dálnic, Strakonice, Skočice, Lidmovice, oprava, České Budějovice, okres Strakonice, Klatovy, Silnice Klatovy a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD začne o víkendu opravovat část hlavního tahu na Strakonice. Úsek vyjde na více než 21 milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.