Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Soud potvrdil vyvlastnění pozemků pro dálnici u Tábora. Změnil ale rozhodnutí ohledně čerpací stanice

Českobudějovický krajský soud rozhodl o vyvlastnění budov a pozemků motocentra a pneuservisu u Tábora, které brání dostavbě části dálnice D3. Zrušil ale výrok o vyvlastnění čerpací stanice LPG. Ředitelství silnic a dálnic tak bude muset zvážit další postup. Informoval o tom ředitel ŘSD Radek Mátl na Twitteru.

„Krajský soud v Českých Budějovicích ve svém rozsudku v případě budov a pozemků Motocentra a pneuservisu na D3 shledal naplnění všech podmínek pro vyvlastnění a potvrdil vydané mezitimní rozhodnutí. Zrušil však výrok ohledně vyvlastnění čerpací stanice LPG," napsal ředitel ŘSD Radek Mátl na Twitteru. 

Stát tak bude muset zvážit další postup vůči zamítnutí rozhodnutí o vyvlastnění čerpací stanice, a také ve věci stavebního řízení na dokončení části dálnice D3 v tomto úseku. „Lze však předpokládat, že kasační stížnost proti rozsudku podají dosavadní majitelé nemovitostí,“ dodal Mátl.

Vyvlastnění pozemků potřebuje ŘSD k tomu, aby mohlo dostavět zhruba 400 metrů dálnice D3 u Tábora. Jihočeský krajský úřad letos v únoru vyvlastnění schválil, majitelé pozemků ale proti rozhodnutí podali žalobu s žádostí o odkladný účinek. Té soud na jaře vyhověl.

Celý problém vznikl podle ŘSD v roce 1998, kdy táborský stavební úřad chybně povolil stavbu motocentra jako stavbu trvalou přes dočasný příjezd ze silnice I/3. ŘSD požádalo o vyvlastnění pozemků motocentra předloni. Vlastníkům pozemků navrhlo již dřív neúspěšně odškodnění. Bratránkovi dlouhodobě označují vyvlastnění za nezákonné. Uvádějí, že stát jim zmařil investice, vydal nezákonné stavební povolení a teď odmítá platit škody.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, Tábor, D3, spor, pozemek, dálnice, čerpací stanice, Krajský soud v Českých Budějovicích, Radek Mátl, Twitter, České Budějovice, Dálnice D3

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbyněk Hořejší

Je to ostuda státu. Jezdí se pořád v 1/2 Dálnice. Už to konečně dotahnete do konce. Takhle se nepostavi nikdy nic

Pondělí, 16. května 2022, 19:36Odpovědět

Soud potvrdil vyvlastnění pozemků pro dálnici u Tábora. Změnil ale rozhodnutí ohledně čerpací stanice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.