Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Správa železnic začne stavět v Soběslavi dopravní terminál, hotový bude na podzim

Správa železnic (SŽ) začne se startem letních prázdnin stavět v Soběslavi na Táborsku dopravní terminál. Bude vedle železniční stanice. Práce vyjdou na téměř 27 milionů korun, lidé by měli začít využívat terminál na podzim. Tam, kde je teď autobusové nádraží, vznikne parkoviště P+R s více než 50 místy. Novináře o tom informovala mluvčí SŽ Nela Friebová.

Stavět se bude nové záchytné parkoviště a dopravní terminál. „Autobusová stání s přístřešky pro cestující budou v těsné blízkosti výstupu z podchodu, který zajišťuje přístup na moderní nástupiště stanice Soběslav,“ uvedla mluvčí.

Těsně se tak propojí autobusová doprava se železniční. „Součástí prací budou také úpravy povrchů a přeložky sítí a kabelů. Namísto nevyužívaného skladiště vznikne protihluková stěna, o kterou se prodlouží délka stávající zdi chránící okolí před nadměrnou hlukovou zátěží,“ popsala mluvčí.

Jako první stavbaři vybudují terminál, pak na něj stát převede provoz autobusů. Potom se zruší nynější autobusové nádraží a začne stavět nové parkoviště. Některé soběslavské ulice kvůli tomu budou několik týdnů neprůjezdné, dočasně se zúží i prostor na prvním nástupišti v železniční stanici. Zakázku získala firma Strabag Rail.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Správa Železnic

Štítky ČR, železnice, stavby, Soběslav, Správa železniční dopravní cesty, okres Tábor, Strabag Rail

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správa železnic začne stavět v Soběslavi dopravní terminál, hotový bude na podzim  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.