Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kvůli stavbě odpočívadla bude příští týden dvakrát zavřená dálnice D3 u Chotýčan

Kvůli stavbě odpočívadla a odstřelům skal bude příští týden 13. a 14. prosince zavřená část jihočeské dálnice D3 u Chotýčan. Neprůjezdná bude vždy dopoledne, mezi 10:45 až 11:45. Při uzavírce bude značená objížďka po silnici II/603 přes Ševětín, Vitín a Chotýčany.

„Dálnice bude zavřená vždy jen hodinu dopoledne, jinak bude provoz bez omezení," řekl Koloušek. Naposledy byla dálnice kvůli stavbě odpočívadla zavřená v listopadu. Stavbaři bourali most nad vozovkou v místě, kde se staví odpočívadlo. O kousek dál už je postavený nový most, uvedl mluvčí ŘSD pro Jihočeský kraj Adam Koloušek.

Kvůli stavbě odpočívadla bude o víkendu zavřená dálnice D3 u Chotýčan

Kvůli bourání mostu bude od 19. do 20. listopadu zavřená část jihočeské dálnice D3 u Chotýčan na Českobudějovicku. Práce souvisí se stavbou odpočívadla u Chotýčan. Objízdné trasy povedou po silnici II/603 přes Ševětín, Vitín a Chotýčany. Dálnice...

Oboustranné odpočívadlo Chotýčany staví ŘSD od února. Bude tam 80 míst pro kamiony, 90 pro osobní auta, osm pro autobusy a deset pro karavany a auta s přívěsem. Stavba za 432 milionů korun bez DPH bude hotová v srpnu 2023. Místo, kde se staví odpočívadlo, bylo zavřené také koncem října kvůli odstřelu skal. Odstřely byly i v druhé polovině srpna.

V provozu je 70 kilometrů dálnice D3, která má spojit Prahu s Českými Budějovicemi a rakouskými hranicemi. Měřit by měla 170 kilometrů. ŘSD teď v jižních Čechách staví souvislý třicetikilometrový úsek D3. Celá dálnice D3 by měla být podle ministerstva dopravy hotová do roku 2030, jihočeská část do roku 2026.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, stavby, silnice, D3, Chotýčany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli stavbě odpočívadla bude příští týden dvakrát zavřená dálnice D3 u Chotýčan  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.