Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kvůli opravě mostu v Týně nad Vltavou nebude omezený provoz

Kvůli opravě mostu v Týně nad Vltavou na Českobudějovicku nebude omezený provoz. Původně měla auta jezdit kyvadlově podle semaforu. Jihočeský kraj se však rozhodl přidat po dobu opravy na most provizorní pruh, aby vozy mohly projíždět plynule. Původně odhadované náklady ve výši 191 milionů korun se tím ale o 23 milionů korun zvýší. V tiskové zprávě o tom informovala Hana Brožková z kanceláře jihočeského hejtmana.

„Do kalkulace stavebních prací by se neměl započítávat jen stavební materiál, všechen ten beton a železo. Musíme myslet hlavně na to, že největší cenu má čas. V tomto případě čas lidí, kteří čekají v kolonách místo toho, aby byli se svými nejbližšími. Sportovali, bavili se, pracovali. A právě za to musíme být připraveni zaplatit nějaké peníze navíc,“ uvedl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS).

Most v Týně nad Vltavou je součástí silnice, která spojuje České Budějovice s Milevskem nebo Bechyní. Kuba dodal, že na této trase řidiče v nedávné minulosti omezovala například stavba teplovodu z Temelína do Českých Budějovic. „Nemůžeme neustále na jedné silnici ten provoz přerušovat, protože tím trpí hlavně obyvatelé Jihočeského kraje,“ doplnil hejtman.

Most je delší dobu ve špatném technickém stavu. Jeho oprava by měla začít v létě a potrvá přibližně rok. Dělníci budou muset mimo jiné strhnout horní nosnou konstrukci mostu a místo ní dát novou. Spodní konstrukci proto upraví a zesílí, aby novou horní unesla.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto redakce Drbny

Štítky ČR, automobilová, stavby, správa, most, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli opravě mostu v Týně nad Vltavou nebude omezený provoz  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.