Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Silničáři začnou opravovat mosty na I/19 v Mirovicích, řidiče čeká omezení

Silničáři začnou 16. května opravovat dva mosty v Mirovicích na Písecku na silnici I/19. Řidiče čeká omezení, jezdit se bude kyvadlově jedním pruhem. Práce potrvají celou stavební sezonu, řekl dnes Adam Koloušek z českobudějovické pobočky Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Náklady budou 31,7 milionu korun bez DPH. Silnice I/19 je hlavní tah z Plzně přes Tábor a Pelhřimov až do Jihomoravského kraje.

„Vzhledem k technickému stavu zmíněných mostů dojde v rámci opravy k rozsáhlým stavebním úpravám. V případě mostu 19-024 přes zátopní území budou provedeny nové horní části opěr a pilíře, nová nosná konstrukce a nové příslušenství. U mostu přes řeku Skalici pak bude provedena nová nosná konstrukce nad chodníkem a dojde k výměně příslušenství mostu,“ uvedl Koloušek v tiskové zprávě.

Oba mosty budou mít vedle jiných úprav novou nosnou konstrukci. Letos opraví firma vždy jen polovinu u obou mostů, příští rok zbylé poloviny.

„Samotná stavba pak bude probíhat po polovinách za částečné uzavírky komunikace I/19. Provoz v řešeném úseku bude veden jedním jízdním pruhem kyvadlově,“ dodal Koloušek. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, silnice, stavby, Písecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři začnou opravovat mosty na I/19 v Mirovicích, řidiče čeká omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.