Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Opravovaná D3 za Táborem bude od pátku opět průjezdná bez větších omezení

Opravy dálnice D3 na hranici Jihočeského a Středočeského kraje po zhruba dvou měsících končí a většina úseku mezi kilometry 62,3 a 70,7, tedy mezi Chotovinami na Táborsku a Meznem na Benešovsku, bude nejpozději od pátku opět průjezdná. Částečné omezení dopravy bude do konce měsíce kvůli úplnému dokončení prací jen v okolí odpočívadla Mitrovice ve směru na Prahu.

Omezení se podle Kolouška bude týkat úseku od uvedené odpočívky, která bude zavřená od 28. července do 1. srpna, k napojení na silnici I/3. Ve směru na Prahu tam auta projedou pouze jedním jízdním pruhem.

Práce na dálnici začaly v polovině května. Podle Kolouška byly v daném úseku trhliny na vozovce, výtluky nebo nerovnosti. „Během zhruba dva měsíce trvající opravy došlo k odstranění všech zjištěných závad a byly obnoveny konstrukční vrstvy vozovky, a to jak na silnici, tak i na mostech v opravovaném úseku. Součástí stavby pak byla také oprava povrchu na mimoúrovňové křižovatce Chotoviny a stavební úpravy povrchu na oboustranné odpočívce Mitrovice," doplnil Adam Koloušek z českobudějovické pobočky Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Práce vyšly na 218 milionů korun bez daně z přidané hodnoty. Po dobu stavby byl vždy jeden pás dálnice zavřený a byl omezený také provoz na mimoúrovňové křižovatce Chotoviny.

V provozu je nyní 70 kilometrů D3, která má v budoucnu spojit Prahu s Českými Budějovicemi a rakouskými hranicemi. Měřit by měla 170 kilometrů. Celá D3 z Prahy k hranicím včetně středočeských částí by měla být podle ministerstva dopravy hotová do roku 2030, jihočeská část do roku 2026.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky silnice, stavby, D3, Jihočeský, Středočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravovaná D3 za Táborem bude od pátku opět průjezdná bez větších omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.