Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihočeský kraj připravuje stavbu stoupacího pruhu z Prachatic do Volar

Jihočeský kraj připravuje stavbu stoupacího pruhu na silnici z Prachatic ve směru na Volary. Náklady na vybudování zhruba kilometrového stoupacího pruhu činí více než 60 milionů korun.

„Dopravní dostupnost a výjezd ve směru na Volary je v předjížděcí fázi nebezpečný. Moc bych si v budoucnu přál i vyřešení předjížděcího úseku ve směru na Vodňany," uvedl starosta Prachatic Jan Bauer (ODS).

Původně se odhady ceny za stavbu stoupacího pruhu na silnici II/141 pohybovaly kolem 100 milionů korun. Ve výběrovém řízení podala nejvýhodnější nabídku téměř za 65 milionů korun firma Strabag. Městské lesy Prachatice nyní v okolí silnice kácí stromy, následně by mělo budování stoupacího pruhu začít. Práce potrvají do léta a po dobu stavby bude doprava řízena kyvadlově.

Silnice vede na hraniční přechod s Německem a často ji využívají řidiči nákladních automobilů. Ostatní řidiči často pomalu jedoucí kamiony předjíždějí a riskují čelní střety s jinými vozidly. Za 14 let se v úseku stalo 141 nehod, při nichž zahynuli dva lidé.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky stavby, správa, silnice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj připravuje stavbu stoupacího pruhu z Prachatic do Volar  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.