Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

ŘSD dostalo šest nabídek na stavbu přivaděče od D3 na Český Krumlov

Ředitelství silnic a dálnic má šest nabídek na stavbu více než tři kilometry dlouhého přivaděče od dálnice D3 směrem na Český Krumlov. Nejlepší nabídku podala společnost M – Silnice za necelých 323 milionů korun bez daně. Stavba by měla začít v letošním roce.

Informace zveřejnil na sociální síti X (dříve Twitter) ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl. „Nejvýhodnější nabídku podala společnost M – Silnice za nabídkovou cenu 322,9 milionu korun bez DPH. Jde o zhruba 74 procent z předpokládané ceny,“ napsal.

Přes tři kilometry dlouhá silnice má propojit dálnici D3 s Českým Krumlovem. Půjde o částečnou novostavbu, která povede podél nynější silnice II/155 mezi sjezdem z D3 u Třebonína a Rájovem.

ŘSD má na přivaděč stavební povolení a dokončeny jsou také výkupy pozemků. Předpokládaný začátek stavby je v letošním roce, hotovo má být v roce 2026.

Ve výstavbě je nyní na jihu Čech 31,9 kilometru dálnice D3. ŘSD v lednu zahájilo budování úseku Nažidla – Dolní Dvořiště na Českokrumlovsku. Náklady na stavbu 3,5 kilometru dlouhého úseku činí 875 milionů korun. V následujících měsících by měla začít stavba posledního úseku mezi Nažidly a Kaplicí nádraží, který měří 12 kilometrů.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, D3

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD dostalo šest nabídek na stavbu přivaděče od D3 na Český Krumlov  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.