Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Přivaděč na D3 směrem na Český Krumlov postaví M-Silnice za 322,9 milionů korun

Přivaděč dálnice D3 směrem na Český Krumlov postaví společnost M-Silnice za 322,9 milionu korun bez DPH. Stavba by měla začít do konce první poloviny letošního roku. ŘSD vybíralo ze šesti nabídek na stavbu dálničního přivaděče na silnici I/39 Třebonín - Rájov a nejvýhodnější podala firma M-Silnice.

ŘSD vybralo zhotovitele stavby “I/39 Třebonín (MÚK D3) - Rájov”, kterým je společnost M - SILNICE a.s. za nabídkovou cenu 322,9 milionů korun bez DPH. Na stavbu je vydáno je stavební povolení v právní moci a je dokončena majetkoprávní příprava," napsal na Twitteru ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl s tím, že zahájení realizace stavby plánuje ŘSD do konce první poloviny tohoto roku.

Silnice má napojit českokrumlovský region na připravovanou dálnici D3. Přivaděč bude částečně novostavbou vedenou podél nynější silnice druhé třídy číslo 155 mezi sjezdem z D3 u Třebonína a Rájovem.

Ve výstavbě je teď na jihu Čech 31,9 kilometru dálnice D3. ŘSD v lednu zahájilo budování úseku Nažidla - Dolní Dvořiště na Českokrumlovsku. Náklady na stavbu 3,5 kilometru dlouhého úseku činí 875 milionů korun. V následujících měsících by měla začít stavba posledního úseku mezi Nažidly a Kaplicí nádraží, který měří 12 kilometrů.

V provozu je 70 kilometrů D3, která má v budoucnu spojit Prahu s Českými Budějovicemi a rakouskými hranicemi. Měřit má 170 kilometrů. Celou D3 z Prahy k hranicím včetně středočeských částí chce stát podle ministerstva dopravy dokončit do roku 2031, jihočeskou část do roku 2026.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, silnice, stavby, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přivaděč na D3 směrem na Český Krumlov postaví M-Silnice za 322,9 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.