Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Vážná dopravní nehoda tří aut zablokovala dálnici D3 ve směru na Prahu, začínají se tvořit dlouhé kolony

, aktualizováno 13. května 2024, 20:14

Z důvodu vážné dopravní nehody ve Středočeském kraji stojí doprava na dálnici D3 ve směru na Prahu. K čelnímu střetu dvou aut došlo mezi sjezdem na z D3 a Miličínem. Silnice je u sjezdu je obousměrně uzavřená a provoz řídí policisté, vznikají dlouhé kolony.

Nehoda se stala mezi sjezdem z dálnice D3 a Miličínem. „Nedaleko sjezdu z dálnice u obce Reksyně vjela řidička osobního automobilu, jedoucí ve směru z Benešova na Tábor, v mírné zatáčce do protisměru. Řidič prvního protijedoucího auta dokázal v čas zareagovat a naboural pouze do svodidel. Druhé protijedoucí auto už se ale uhnout nestihlo a došlo tak k čelnímu nárazu,“ popsala průběh nehody mluvčí středočeských policistů Barbora Schneeweissová.

Řidička utrpěla vážná zranění a byla vrtulníkem transportována do českobudějovické nemocnice. Dva pasažéři protijedoucího auta do nemocnice dopravila sanitka. Řidič, který skončil se svým vozem ve svodidlech vyvázl bez zranění. „Posádka leteckých záchranářů si od středočeských kolegů převzala zraněnou ženu, která se zdravotníky sice komunikovala, ale z důvodu poranění hlavy u ní došlo ke kvalitativní poruše vědomí. Po zajištění stavu byla letecky trasportována do českobudějovické nemocnice,“ uvedla mluvčí zdravotníků Zuzana Fajtlová.

Nehoda zkomplikovala dopravu směrem na Prahu. „Silnice je obousměrně uzavřena a vytváří se na konci D3 směrem na Prahu kolony. Objízdná trasa pro osobní automobily je řízena policisty, kamiony čekají. Komplikace potrvají minimálně dvě hodiny," sdělil jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Důvody, proč jednačtyřicetiletá řidička přejela do protisměru policie zatím nezná, uvedla Schneeweissová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JK

Štítky Dopravní nehoda, D3, dálnice, objízdná trasa, kolony

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vážná dopravní nehoda tří aut zablokovala dálnici D3 ve směru na Prahu, začínají se tvořit dlouhé kolony  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.