Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Železniční přejezd v Mladém se otevře o dva týdny dříve

Už ve středu 5. června dopoledne se pro řidiče otevře železniční přejezd v Mladém. Společnosti EG.D se podařilo dříve dokončit překládku kabelů vysokého napětí a na další práce využije jinou technologii, která nevyžaduje úplné uzavření přejezdu. Řidiči tak musí počítat pouze s úpravou provozu.

Uzavírka přejezdu měla podle původních plánů trvat až do 21. června. Nutné práce se ale podařilo dokončit o dva týdny dříve. „Práce na překládkách kabelů vysokého napětí se nám povedlo dokončit dříve. A pro pokládku kabelů velmi vysokého napětí jsme se rozhodli použít jinou technologii, která nevyžaduje úplné uzavření přejezdu,“ vysvětluje mluvčí EG.D Roman Šperňák.

Stavba transformační stanice v Českých Budějovicích uzavře silnici přes železnici

Kvůli stavbě transformační stanice bude v Českých Budějovicích téměř dva měsíce uzavřena silnice přes železniční přejezd ve čtvrti Mladé. Stavba stanice, která začala předloni, bude stát přibližně 300 milionů korun. Hotovo má být letos na podzim.

Železniční přejezd by tak měl být pro řidiče od středečního dopoledne otevřený, ale s úpravou provozu. Ulice Františka Halase kvůli dalším probíhajícím pracím zůstane otevřena jednosměrně směrem do Mladého. Naopak Směrem z Mladého do Havlíčkovy kolonie a dál do centra města budou řidiči moci využít jednosměrně ulici Antonína Janouška.

Uzavírka přejezdu ve městě výrazně komplikovala dopravu. „Mám velkou radost z toho, se že nám společně s EG.D podařilo najít řešení. I do budoucna budeme hledat v dopravních stavbách takové postupy, které řidiče co nejméně zatíží,“ komentoval náměstek primátorky pro dopravu Lubomír Bureš (ODS).

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky doprava, omezení, Mladé, železniční přejezd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Železniční přejezd v Mladém se otevře o dva týdny dříve  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.