Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

ŘSD hodlá zprovoznit dálnici D3 u Tábora u motocentra zhruba v půli prázdnin

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chce zprovoznit chybějících zhruba 460 metrů dálnice D3 u Tábora na přelomu července a srpna, kde mnoho let trval spor o pozemky. ŘSD má v tuto chvíli vydané nepravomocné stavební povolení a čeká pouze na nabytí právní moci. To by se mělo stát kolem 20. června.

„Pokud se nestane něco neočekávaného, jsme se zhotovitelem připraveni stavbu zahájit a co nejrychleji dálnici D3 v okolí motocentra dostavět. Věřím, že se tak skutečně stane a ve druhé polovině června stavbu zahájíme. To znamená, že někdy na přelomu července a srpna by mohla být puštěná dálnice D3 u Tábora bez omezení do provozu,“ řekl ředitel ŘSD Radek Mátl v podcastu. Kvůli příjezdu k motocentru je už několik let provoz svedený jen do jednoho směru a kvůli tomu je tam omezená rychlost.

ŘSD loni zažádalo o vyvlastnění pozemků motocentra. Majitelé s tím nesouhlasili, rozhodnutí označovali za nepřiměřené a protiústavní. Ústavní soud ale v listopadu odmítl stížnost Pavla Bratránka a společnosti Taartrade. ŘSD pak požádalo ministerstvo dopravy o obnovu stavebního řízení a povolení získalo letos v květnu.

ŘSD letos na jaře uzavřelo smlouvu na dostavbu této části dálnice se společností PORR a.s., která chybějící úsek postaví za cenu 11,8 milionu korun bez DPH. Doba výstavby je 40 dní.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, stavby, silnice, D3, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD hodlá zprovoznit dálnici D3 u Tábora u motocentra zhruba v půli prázdnin  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.