Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Sobota 22. června 2024  |  Svátek má Pavla
Bez reklam

Rudolfovskou čekají v létě opravy. Dosluhující parovod nahradí nový horkovod

Frekventovanou Rudolfovskou třídu v Českých Budějovicích čeká v létě uzavírka. Teplárna tady bude pracovat na výměně dosluhujícího parovodu. Dlouhodobě připravovaný projekt je součástí přechodu z páry na horkou vodu.

Práce se týkají úseku mezi ulicemi Lipenská a Jeronýmova a mají trvat od července do srpna za plné uzavírky. Projet budou moct po Rudolfovské pouze vozy městské hromadné dopravy.

Důvodem oprav je dosluhující parovod, který městská teplárna vymění za předizolovaný horkovod. „Po nedávných rekonstrukcích sítí na horkovodní v okolí dojde k této konverzi i v této části Rudolfovské. Zvyšování energetické účinnosti, snižování ztrát a modernizace rozvodné distribuční soustavy patří mezi naše dlouhodobé priority,“ vysvětlil Martin Žahourek z představenstva teplárny.

Součástí prací je i obnova technologií, které dodávají teplo a teplou vodu do Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy automobilní a technické. Po trase budou zároveň vysazeny odbočky pro připojení nových bytových domů, které se v této lokalitě připravují k výstavbě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Teplárna ČB

Štítky doprava, rekonstrukce, oprava, teplárna čb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rudolfovskou čekají v létě opravy. Dosluhující parovod nahradí nový horkovod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.