Počasí dnes29 °C, zítra21 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Město o prázdninách opraví autobusové zastávky

Autobusové zastávky v ulici Žižkova a na Senovážném náměstí opraví město během letních prázdnin. Zastávka naproti hlavní poště bude muset být po dobu prací přesunuta, práce mají trvat do poloviny srpna.

Obnova čeká autobusové zastávky U Koníčka v Žižkové ulici, a to v obou směrech. „Nejprve tam ale dojde k úpravě míst, kam budou dočasně přesunuty. Bude to směrem blíže k nádraží, hned za zlom Žižkovy ulice,“ uvedla mluvčí českobudějovické radnice Jitka Brůha Welzlová.

V pondělí 1. července pak začnou práce na původních zastávkách. Provádět se budou postupně, aby byl zajištěn průjezd především vozům městské hromadné dopravy. „Nový povrch z litého betonu si vyžádá technologickou přestávku nutnou na jeho vytvrdnutí. Vše by mělo být hotovo do konce prázdnin,“ uvedla mluvčí.

Stejný průběh bude mít obnova zastávky MHD před poštou na Senovážném náměstí. „Aktuálně se řeší administrativní příprava stavby, práce tam začnou pravděpodobně 8. července a potrvají do 19. srpna," vysvětlila Welzlová.

Zastávka bude dočasně přesunuta do Žižkovy ulice pro všechny linky kromě MHD číslo 2 a 23, které budou stavět na zastávkách u Metropolu a Karla IV.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky doprava, město, oprava, autobusové zastávky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město o prázdninách opraví autobusové zastávky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.