Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Nebezpečnou křižovatku v Táboře osadí semafory, město počítá se zpomalením dopravy

Již dva roky trápí táborské řidiče nebezpečné křížení komunikací na okraji příměstské části Měšice. Na křižovatce u sídla Hasičského záchranného sboru dochází od jejího zprovoznění k častým automobilovým nehodám. Bezpečnost provozu má nyní v místě zajistit osazení nové světelné signalizace.

Před dvěma lety Jihočeský kraj zprovoznil napojení průmyslové zóny Tábor východ s Vožickou ulicí. Ve městě tak vznikla nová komunikace mezi ulicemi Chýnovská a Vožická s křižovatkou u sídla Hasičského záchranného sboru na okraji příměstské části Měšice.

Na frekventované křižovatce však dochází často k nehodám, což vedlo k debatě, zda nebezpečné místo osadit světelnou signalizací. Jihočeský kraj jako vlastník komunikace si proto nechal zpracovat bezpečnostní analýzy, jejichž výsledky předal vedení města.

Jedním ze závěrů analýzy je doporučení osadit křižovatku světelným signalizačním zařízením, a to z důvodu překročení kapacity křižovatky a nerovnoměrného rozdělení dopravních intenzit.

„Dopravní experti upozorňují na možné budoucí zpomalení dopravy v místě semaforů v souvislosti se zvýšenými čekacími dobami, ovšem soudíme, že bezpečnost stojí v žebříčku hodnot výše,“ řekl starosta Tábora Štěpán Pavlík s tím, že město s osazením semaforu plně souhlasí a nabízí kraji zpracování potřebné projektové dokumentace.

Zástupci města také uvedli, že chráničky pro kabely budoucích semaforů jsou již uloženy v podloží z doby, kdy se nová křižovatka budovala. Město Tábor tehdy bylo investorem u některých stavebních objektů a na projektu se podílelo částkou 16,3 milionu korun. Po dokončení stavby a finální kolaudaci pak město převzalo do své správy přilehlou cyklostezku, lávku pro pěší, příjezdovou komunikaci k výrobním areálům a kanalizační sběrač vedoucí do Zavadilské ulice.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Tábor

Štítky doprava, Tábor, semafor, křižovatka, Jihočeský kraj, silnice, dopravní nehody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebezpečnou křižovatku v Táboře osadí semafory, město počítá se zpomalením dopravy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.