Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Silnici spojující Český Krumlov s lipenskou přehradou částečně uzavře rekonstrukce mostu

Silničáři začnou v pondělí 19. srpna opravovat most přes potok Škeblice v obci Kladenské Rovné na Českokrumlovsku. Vede tudy silnice I/39, která je hlavní komunikací z Českého Krumlova k lipenské přehradě. Práce potrvají do 28. října, uzavírat se bude vždy jedna polovina silnice.

Podle zástupců Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vykazuje stávající mostní konstrukce řadu závad, které je nutné odstranit. „Poškozena je izolace, přes kterou se následně dostává voda do nosné konstrukce, a tím způsobuje postupnou degradaci povrchu betonu a korozi výztuže. Při mostních prohlídkách jsme také zjistili, že zábradlí na římsách je místy oslabeno korozí,“ informoval novináře Adam Koloušek z českobudějovické pobočky ŘSD.

Uvedl také, že při stavebních pracích dělníci obnoví izolaci, opraví degradovaný beton a rámy mostu a osadí nové zábradlí na římsách. Součástí opravy bude také obnova asfaltového povrchu vozovky.

Práce na mostu jsou rozděleny do dvou etap. Obě dvě způsobí částečné uzavírky hlavního tahu. První etapa prací začíná v pondělí 19. srpna a bude pokračovat do 23. září. Druhá etapa naváže hned den poté a potrvá až do 28. října. Cena projektu je 7,4 milionu korun bez DPH.

Ohodnoť článek

Foto Jana Kroneislová

Štítky oprava, most, jižní čechy, jihočeský kraj, řsd, uzavírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnici spojující Český Krumlov s lipenskou přehradou částečně uzavře rekonstrukce mostu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.