Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Lidé z centra budou moct nově parkovat zdarma v parkovacím domě Stromovka

Od příštího týdne budou moct lidé z centra ve zkušebním režimu parkovat v novém parkovacím domě Stromovka. Ten nabízí zhruba 500 stání, dům je ale zatím většinou prázdný. Radnice se proto rozhodla vyzkoušet podobný režim, jako na záchytném parkovišti Jírovcova.

Zkušební režim, ve kterém bude rezidentům a abonentům z oblasti A, tedy centra města, umožněno volné parkování v parkovacím domě Stromovka, začne fungovat 2. září. Důvodů, proč se k takovému kroku radnice rozhodla, je hned několik.

„Během roku je v centru a v jeho okolí hodně akcí, některé přímo na náměstí Přemysla Otakara II., a ty si vyžadují uzavírky. Totéž platí o realizovaných stavebních pracích v této lokalitě. Proto jsme hledali cestu, jak řidičům pohodlné parkování v docházkové vzdálenosti umožnit,“ popsal náměstek pro dopravu Lubomír Bureš (ODS).

Podle něj by měl systém fungovat tak, že člověk se zaplaceným dlouhodobým stáním v dané lokalitě přijede na parkoviště, kamery načtou jeho poznávací značku a umožní mu vjezd do parkovacího domu. Stejný systém pak bude při odjezdu. V kuse tady budou moct lidé stát až dva týdny.

Podobný systém funguje na záchytném parkovišti v Jírovcově ulici, kde mohou parkovat rezidenti a abonenti z přilehlých oblastí C a G.

Zkušební režim, který umožní bezplatné a neomezené parkování ve všech patrech parkovacího domu, bude do konce letošního roku. „Poté vše vyhodnotíme. Věřím, že se ukáže velký zájem a my budeme v nastaveném módu pokračovat,“ dodal náměstek.

Ohodnoť článek

Foto se svolením města České Budějovice

Štítky doprava, parkování, centrum, Stromovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé z centra budou moct nově parkovat zdarma v parkovacím domě Stromovka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.