Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Dopravu u Černé v Pošumaví omezí částečná uzavírka s kyvadlovým provozem

Dnes začne oprava silnice I/39 u Černé v Pošumaví. Opravovaný úsek je dlouhý zhruba 3,5 kilometru a nachází se mezi Černou v Pošumaví a Mokrou. Současný povrch silnice je opotřebovaný, vykazuje povrchovou korozi a ztrácí svou texturu.

Oprava silnice I/39 u Černé v Pošumaví začne ráno v pondělí 9. září. Na silnici bude použit nový mikrokoberec, který vytvoří ochrannou vrstvu proti pronikání vody. To prodlouží životnost povrchu a sníží riziko vzniku dalších poruch. Mikrokoberec se bude skládat ze dvou vrstev, před kterými dojde k výspravám nejvíce poškozených částí silnice.

„Před samotnou pokládkou se odfrézuje pouze minimální část starého povrchu, který bude následně očištěn. Inspektor na místě určí místa, kde bude nutné položit vyrovnávací vrstvu, poté bude aplikován spojovací postřik a pokládka dvouvrstvého mikrokoberce. Nakonec se obnoví vodorovné dopravní značení,“ přiblížil postup opravy tiskový mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Adam Koloušek.

ŘSD plánuje, že oprava silnice bude trvat necelý měsíc a silnice by měla být plně průjezdná do 4. října. „Na tomto úseku se budou provádět stavební úpravy za částečné uzavírky a provoz bude kyvadlový,“ upřesnil Koloušek. Celková cena zakázky, kterou provede společnost Vialit Soběslav, je stanovena na 9,9 milionu korun bez DPH.

Ohodnoť článek

Foto Jana Kroneislová

Štítky doprava, černá v pošumaví, oprava, silnice, uzavírka, kyvadlová doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu u Černé v Pošumaví omezí částečná uzavírka s kyvadlovým provozem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.