Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Severní spojka našla svého zhotovitele, stavět se začne již v listopadu

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) našlo zhotovitele Severní spojky. Klíčovou dopravní stavbu chce ředitelství začít budovat již letos v listopadu. Náklady na výstavbu budou činit téměř dvě miliardy.

„ŘSD vybralo zhotovitele stavby I/20 České Budějovice, severní spojka, kterým se stalo sdružení SWIETELSKY stavební s.r.o., OHLA ŽS a.s. a HOCHTIEF CZ a.s. za nabídkovou cenu 1 973,4 milionu korun bez DPH. Zahájení realizace stavby důležitého propojení silnice I/20 a D3 plánujeme v listopadu 2024,“ oznámil na síti X ředitel ŘSD Radek Mátl.

Silnice tak začne vznikat přesně rok poté, co v listopadu 2023 získala stavební povolení. Severní spojka v Českých Budějovicích má měřit 2,3 kilometru. Propojí silnici I/20 v úseku od okružní křižovatky u Globusu po Pražskou třídu. Bude to dvoupruhová silnice I. třídy, jejíž součástí bude devět mostů.

Stavba spolu s navazujícím úsekem Okružní ulice vytvoří severní obchvat města. V praxi to znamená, že propojí dopravu mezi dálnicí D3 na Prahu a silnicí I/20, která vede na Plzeň. Tranzit se tak vyhne městu, kterým nyní musí projíždět.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením ŘSD, Jakub Bartoš

Štítky severní spojka, silnice, dálnice, D3, I/20, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Severní spojka našla svého zhotovitele, stavět se začne již v listopadu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.